La penjada del carnaval d’Encamp proclama Laura Mas reina del Carnestoltes

L'acte que ha tingut lloc a la plaça del Consell, ha comptat per primera vegada amb la participació de representants femenines i el protagonisme de la cònsol major

Encamp ha iniciat aquest dissabte els actes del carnaval.
Encamp ha iniciat aquest dissabte els actes del carnaval. ALTAVEU

El carnaval d’Encamp ha iniciat aquest dissabte el programa d’activitats familiars amb la tradicional penjada de S.M. el rei Carnestoltes, que enguany ha resultat ser la cònsol major de la parròquia, Laura Mas.

L’acte ha començat a les 12 h a la plaça del Consell i, com és tradició, ha estat marca per la sàtira social i política. Una de les novetats d’enguany ha sigut la participació de diferents dones en la representació de la penjada. Fins ara, l’acte s’havia representat únicament per homes i tal com ha destacat la cònsol major, “que hi hagi aquest canvi és important”.

En relació al fet de ser el Carnestoltes d’enguany, Mas ha remarcat que “ja tocava. És un orgull que et pengin, no tothom pot estar penjat al carnaval d’Encamp. La veritat és que m’ho agafo amb molta naturalitat i estic molt contenta de ser el Carnestoltes”. Durant la penjada s’han repassat temes internacionals, com la guerra entre Rússia i Ucraïna, i d'altres més parroquials, com les inversions que s’estan fent a Encamp i al Pas de la Casa. A nivell nacional, s’ha tractat amb força detall el tema de les eleccions i elspactes entre els diferents partits polítics i candidats que s’hi presenten.

Al respecte, Mas ha assegurat que les eleccions generals “estan a tocar. Per tant, era d’esperar que gran part de la representació s'emmarqués en aquest tema”. A més, ha volgut “felicitar a la comissió de festes, perquè han fet realment uns diàlegs molt bons, amb molta sàtira política i amb molta intel·ligència”. Durant la sàtira han aparegut personatges internacionals, com Boris Johnson, i també nacionals, com el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i altres membres de la política actual, com Jordi Gallardo, Pere López, Josep Maria Cabanes, Carine Montaner, Judith Pallarès o Conxita Marsol, entre d’altres. Tampoc han pogut faltar les figures comunals, com els cònsols Laura Mas i Jean Michel Rascagnères, o els consellers Xavier Fernàndez i Nino Marot.

L’esdeveniment ha finalitzat amb la tradicional traca i el ball de l’Esbart Sant Romà, que un any més s’ha emportat l'ovació i l’aplaudiment de tots els assistents. Finalment, la cònsol major ha volgut matisar que encara queden molts actes i que“esperem que el que continua del Carnaval vagi igual de bé. I, sobretot, que tots el gaudim”.

Les festes a la vila encampadana han continuat aquest dissabte a la tarda amb la desfilada de carrosses i la festa al vespre. Diumenge se celebrarà el tradicional judici dels contrabandistes i dilluns la tradicional representació del Ball de l'Óssa a l'aparcament de Prat de l'Areny.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending