Els parcs infantils es podran tornar a fer servir a partir de l’1 de juliol

Salut ultima un protocol per a l’ús segur d’aquestes instal•lacions de lleure pels nens, que inclourà higienització diària per part dels comuns i altres recomanacions als pares

El parc Pocoyó del Prat Gran d'Encamp, envoltat de tanques.
El parc Pocoyó del Prat Gran d'Encamp, envoltat de tanques. G. P.

A partir de l’1 de juliol, els parcs infantils tornaran a estar disponibles pels nens i nenes del Principat. Govern està enllestint el protocol que s’ha de fer servir en aquestes instal·lacions, que inclou la petició als comuns perquè els netegin i desinfectin de forma diària. Cal recordar que aquests espais estan tancats des de l’esclat de la crisi sanitària provocada per un coronavirus que ja només compta 6 casos actius, després d’una nova alta donada les darreres 24 hores.

Fa dies que els parcs del país estan oberts per a la ciutadania, però amb determinades restriccions. Entre elles l’accés als gronxadors i altres elements infantils, que no es poden utilitzar perquè es considera que poden ser un focus d’infecció de la Covid-19. Aquesta situació canviarà en pocs dies, ja que Salut ultima els detalls d’un protocol amb les mesures preventives que permetran l’ús d’aquestes instal·lacions. Es permetrà, doncs, fer servir el mobiliaria urbà esportiu i lúdic, així com l'obertura de les fonts públiques. 

A esplais i casals, els grups podran ser de fins a quinze infants si tenen entre tres i cinc anys i de vint a partir dels sis

La previsió és que es pugui aprovar en pocs dies i publicar al BOPA del dimecres 1 de juliol. A partir de llavors, s’aixecaran les restriccions. Els comuns hauran de garantir una higienització diària dels espais i els pares dels nens assegurar que segueixen mesures de prevenció, com ara el rentat de mans previ i posterior a la seva utilització, l’ús de mascareta i evitar aglomeracions.

Pel que fa a l’evolució sanitària de l’epidèmia del coronavirus, en les darreres hores s’ha pogut donar una nova alta mèdica. Per tant, ja només queden sis casos actius, dels quals únicament un ingressat a la planta Covid-19 de l’hospital de Meritxell. Es mantenen en 855 el nombre total de casos registrats al país després d’una nova jornada sense cap nou positiu.

Un altre protocol que es prepara és el que fa referència als casals, esplais i altres activitats de lleure per a infants i adolescents, inclosos els campus esportius o les colònies i acampades. En aquest cas, es mantindrà la voluntat de no barrejar grups de convivència, però aquests podran ser més nodrits que fins ara. Així, per als infants entre tres i cinc anys, podran ser de fins a quinze persones. A partir dels sis anys, fins a vint. Serà necessari també guardar un registre dels integrants de cada agrupament per poder mantenir la seva traçabilitat.

Altres àmbits en els quals es treballa són els casals d’avis. “Em costa que s’analitza tots els protocols per veure en quin punt podem anar relaxant les condicions de seguretat que exigim”, ha apuntat el ministre portaveu, Eric Jover. També s’avalua per poder dotar de prou garanties el transport públic per aixecar la limitació del 50% de l’aforament a cada vehicle.

Etiquetes

Comentaris

Trending