Opositors de la taxa sobre els gossos estudien una ‘gran’ acció pública de rebuig

Col·lectius animalistes i propietaris de cans s’organitzen a través de diversos canals i plantegen protagonitzar una manifestació o una concentració per mostrar el refús al nou tribut que pretenen aplicar alguns comuns

La qüestió de la taxa sobre els gossos està generant diversos 'memes'.
La qüestió de la taxa sobre els gossos està generant diversos 'memes'. ARXIU

Col·lectius animalistes i, sobretot, ciutadans ‘anònims’ propietaris de gossos s’estan organitzant a través de diversos canals per mirar d’impulsar un gran acte de rebuig a la taxa sobre la tinença dels cans que com a mínim tres comuns tenen decidit aplicar i que només de forma clara Escaldes i Encamp han assegurat que no implantaran. L’oposició al tribut té molts adeptes. Fins i tot persones que no tenen animals consideren que la taxa pot ser contraproduent i que pot comportar que fins i tot aquells ciutadans que són cívics i vigilen que les seves mascotes no embrutin poden deixar de tenir aquesta actitud.

Molts propietaris de gossos, amb suports diversos, estan avaluant la possibilitat de dur a terme alguna manifestació o, en el cas que no fos possible davant l’actual situació sanitària i amb la Llei de seguretat pública a la mà, mirar de promoure algun tipus de concentració en un espai obert, gran, però cèntric i públic, on tot respectant les mesures de distanciament i seguretat per evitar la propagació del virus quedi també clara la rotunda oposició al tribut que de ben segur els comuns d’Andorra la Vella, Sant Julià i Ordino ja han assegurat que volen impulsar a partir de l’any que ve.

La campanya a change.org es va posar en marxa fa dos mesos.

Relacionat

La campanya contra la taxa sobre els gossos recobra força i supera les cinc mil adhesions

La qüestió està molt candent. La campanya de signatures virtuals a través de la plataforma change.org ja està a prop d’aconseguir sis mil firmes de rebuig i són molt nombrosos els ‘memes’ que s’estan fent sobre la qüestió. No és una problemàtica gens fàcil. Caldrà veure si alguna organització de defensa dels animals finalment decideix posar-se al capdavant del clam contrari al tribut. Els ciutadans ‘anònims’ creuen que en part això seria bo, igual com buscar el suport d’alguna formació política (el PS està generalment en contra de la taxa). Però també hi ha dubtes sobre que un excés de politització de tot plegat resti credibilitat a la indignació ciutadana.

Comentaris (8)

Trending