El nombre d’aturats arriba al nivell més baix en el darrer any

La xifra ha disminuït un 16,3% amb 318 inscrits al Servei d'Ocupació el passat mes de juliol

Edifici que acull les dependències del Servei d'Ocupació.
Edifici que acull les dependències del Servei d'Ocupació.

La xifra de treballadors a l'atur ha disminuït un 16,3%. Així, el nombre d'inscrits el mes de juliol al Servei d'Ocupació era de 318, la més baixa dels darrers dotze mesos. Fa un any el total se situava en 380 i un mes enrere, és a dir, al juny, era de 330, amb la qual cosa el total del juliol suposa un 3,6% menys.

Segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern, també hi havia inscrites a finals de juliol 245 persones que volien una millora laboral, un 1,7% més que el mes anterior i un 24,4% menys que ara fa un any. Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 2.079, un 20,9% menys que el mes anterior. Respecte al mateix mes de l'any passat, la variació del nombre de llocs de treball oferts és positiva d'un 50,5%.

Pel que fa als demandants d'alta a final de mes, el departament d'Estadística ha calculat la mitjana i durant els darrers dotze mesos és de 377 demandants en recerca i 287 en millora, amb una variació negativa respecte al període anterior del 20,6% pel que fa als aturats i del 36,4% per a les persones que busquen una millora laboral. La mitjana de llocs de treball en els darrers dotze mesos és de 1.972, amb un augment percentual respecte al període anterior del 27,5%.

Cal destacar que dels 318 demandants en recerca d'un lloc de treball, un 28,9% són empleats administratius; un 19,8%, treballadors no qualificats i un 15,7%, treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. Pel que fa a les 245 persones que volen una millora laboral, un 29,4% són empleats administratius; un 21,6% tècnics i professionals de suport i un 14,7% tècnics i professionals científics. En relació als llocs de treball oferts, cal assenyalar que un 36% són per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors; un 27,2% per a treballadors no qualificats i un 20% per a artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció.

Pel que fa als perfils de les persones inscrites, cal destacar que entre els aturats un 81,1% fa menys de sis mesos que no tenen feina. Així, del total de desocupats en recerca, la gran majoria (92,1%) són desocupats de curta durada, mentre que el 7,9% restant ho són de llarga durada. Pel que fa als que volen una millora laboral, un 55,5% tenen un contracte temporal.

Entre els que busquen feina, per nacionalitat i temps de residència, el grup més nombrós són els espanyols amb deu anys o més de residència, que representen el 32% del total, seguits dels portuguesos amb deu anys o més de residència, que suposen el 9,3%. Cal destacar, també, que en els darrers dotze mesos, 43 persones, és a dir, el 13,5%, no van tenir cap intermediació.

El 86,5% restant dels inscrits van tenir intermediació almenys una vegada. Es constata com els desocupats que han estat inscrits més temps tenen més probabilitat d'intermediació. El 62,8% dels que mai n'han tingut són inscrits que acumulen menys de tres mesos. Al contrari dels que van correspondre almenys a una oferta de treball, el 39,3% eren desocupats que feia entre tres i dotze mesos que estaven inscrits al Servei d'Ocupació.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending