Multitudinària ‘processó dels ciris’ per acompanyar la verge de Fàtima fins a Meritxell

La vigília de la celebració de l’onomàstica, que coincideix amb el dia que una imatge de la marededéu es va aparèixer a tres pastors, uns quatre-cents devots portuguesos van seguir la marxa de les torces

Un moment de la marxa d'anit.
Un moment de la marxa d'anit.

Sense Covid, ha tornat la ‘processó dels ciris’. La marxa lumínica per acompanyar la verge de Fàtima la vigília del seu dia fins al santuari de Meritxell, on se celebra, de nit, una missa en honor de la santa. La processó va tornar a ser multitudinària. Uns quatre-cents devots, majoritàriament residents portuguesos, van seguir el camí. El santuari es va omplir de gom a gom i més i tot.

La Confraria de Fàtima va ser l’encarregada de celebrar tradicional processó de torxes a Meritxell durant la vigília de l’efemèride, que s’escau en la data que una imatge de la marededéu es va aparèixer a tres pastors. Una marxa que es va iniciar a la carretera general fins al santuari i que els fidels van acompanyar la imatge de la Verge amb un camí d’espelmes. El 13 de maig és un dia celebrat arreu del món pels devots de la Mare de Déu.

Etiquetes

Comentaris

Trending