La mort de l’enginyer Juan Carlos Jurado deixa orfe de “figures” la geologia andorrana

L’església de la Massana acollirà aquest dissabte a les 11 del matí el funeral en record del també expert en explosius, la defunció del qual ha consternat els professionals en la matèria

Juan Carlos Jurado Gómez.
Juan Carlos Jurado Gómez. ARXIU

Juan Carlos Jurado Gómez era “una de les figures” de l’enginyeria geològica d’Andorra. Arribat al Principat la segona meitat de la dècada de 1980, aquest enginyer tècnic de mines era un dels grans especialistes, segurament dels pocs sinó l’únic, del tractament dels explosius en la construcció que hi havia al Principat. Va morir aquest dijous als 65 i la seva defunció ha consternat els professionals del sector de la construcció en general i el Col·legi Oficial de Geòlegs d’Andorra en particular.

L’ens professional ha assegurat que recordarà “sempre amb afecte i amb molt respecte” un Jurado que “va ser un membre destacat del nostre col·lectiu professional”, amb l’antiga denominació de Col·legi en Ciències de la Terra. L’enginyer serà acomiadat aquest dissabte, a les 11 del matí, en un funeral a l’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, a la Massana. Jurado, destaquen els geòlegs, va mantenir “una llarga lluita per estar sempre en primera línia”.

L’enginyer treballava a principi de la dècada de 1989 a la divisió d’exploració de Repsol, exercint en els principals reservoris de gas de la Península Ibèrica tot usant la tècnica de la prospecció sísmica. A la segona part de l’esmentada dècada va traslladar-se al Principat per enrolar-se en el treball en el camp de l’obra pública i civil.

Els seus coneixements en l'ús dels explosius li va valdre per aconseguir l’acreditació de professional a Andorra per mèrits propis al final dels anys 90, ressalta l’ens professional en un comunicat en què aprofita per mostrar el seu condol a la família del finat. Jurado “va ser un membre destacat del nostre col·lectiu professional en la primera meitat de la dècada dels 2000”. Jurado, cordovès d'origen, patia una greu malaltia des de feia anys que ha anat combatent, malauradament, fins ara.

Comentaris (1)

Trending