Mor Lluís Montanya, exministre i expresident del Consell Superior de la Justícia

De 87 anys, havia ocupat les carteres d'Ordenament Territorial (1995-1996) i d'Interior (1997-1998) en els governs de Marc Forné

Comentaris

Lluís Montanya.
Lluís Montanya.

Lluís Montanya Tarrès ha mort aquest diumenge a Andorra la Vella. Tenia 87 anys. Va ser ministre d'Ordenament Territorial (1995-1996) i d'Interior (1997-1998), a més de president del Consell Superior de la Justícia en prendre possessió del càrrec el 26 d'octubre de 2005.

Montanya va ser ministre en els governs de Marc Forné quan aquest va accedir al càrrec de cap de Govern el 7 de desembre de 1994 en perdre el seu antecessor, Òscar Ribas Reig, una qüestió de confiança al Consell General.

Posteriorment, Lluís Montanya presidiria el Consell Superior de la Justícia amb Josep Maria Cairat de vicepresident, i Francesc Cerqueda, Jordi Visent i Maria Teresa Armengol. Durant el seu mandat va apostar per l'andorranització de la Justícia i va nomenar el primer fiscal general andorrà, Alfons Alberca. L'any 2011 ja feia esment a la necessitat de comptar amb una carrera judicial. Montanya s'havia llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona.

La vetlla es farà aquest dilluns entre les 10 del matí i la 1 del migdia, i entre les 4 i les 8 de la tarda, en el tanatori nacional, a Les Escaldes, a tocar de l’hospital. La missa funeral en record del finat serà dimarts a les 11 del matí a la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending