Commoció per la mort de Jordi Aristot Mora, ex-president de Banca Mora

L’exbanquer, el funeral del qual tindrà lloc dilluns a Sant Pere Màrtir, havia ocupat el càrrec entre els anys 1998 i 2010, quan va cedir el relleu a Francesc Mora per jubilació

Jordi Aristot Mora.
Jordi Aristot Mora.

La banca andorrana ha perdut qui fou un dels seus grans dirigents. Jordi Aristot Mora, que fou president de Banca Mora entre els anys 1998 i 2010 ha mort aquest dissabte. Havia ocupat el càrrec des del 1998, quan va rellevar el seu pare, en una entitat a la qual va accedir el 1973. La notícia ha provocat una important commoció al sector financer del Principat.

Aristot Mora havia deixat la presidència de la llavors Banca Mora per la seva jubilació. Llavors, va ser substituït per Francesc Mora. Pel que ha transcendit, l’òbit ha tingut lloc quan l’exbanquer es trobava al seu domicili familiar. La seva vetlla serà demà a la tarda (entre les tres i les set) al Tanatori d’Escaldes. Ja dilluns, es preveu el funeral (16.00 h.) a l’església de Sant Pere Màrtir.

Jordi Aristot Mora va ostentar la presidència de Banc Internacional d’Andorra, la societat capçalera del grup financer BIBM, fins que es va jubilar el 2010, tot i que encara va mantenir la vinculació fins el 2013, com a membre del consell d’administració. Llavors, va cedir el càrrec al seu fill, Òscar Aristot Borràs.

Havia accedit al càrrec l’any 1998 després d’haver ocupat diversos llocs de responsabilitat en el si del grup, on va començar la seva activitat el 1973. Des de MoraBanc s’ha volgut remarcar que l’actual entitat “que avui no es podria entendre sense la seva aportació”.

El 1979 va ser nomenat conseller de Banc Internacional d’Andorra i el 1986 es va convertir en conseller delegat fins que va arribar a la presidència del banc. Llavors, Jordi Aristot prenia el relleu del seu pare, Antoni Aristot Gomà.

Entre els fets més rellevants d’aquests anys de mandat destaquen el creixement i la consolidació del grup BIBM, amb la modernització de l’entitat i l’aposta per les noves tecnologies, i la potenciació del departament de gestió de fons i patrimonis i de la banca privada. Altres fites importants del mandat d’Aristot van ser la construcció de l’edifici de la nova seu social, la compra de les accions de BBVA per convertir-se en un banc 100% andorrà i el començament de l’expansió internacional.

A través d’un comunicat, l’entitat financera ha volgut expressar “la tristor” per la pèrdua “d’una persona estimada per tots els que formen part del grup, consell d’administració, empleats, jubilats i prejubilats”. També s’ha remarcat que ha deixat “una empremta professional i humana que restarà per sempre en la nostra manera de ser i de fer”.

Comentaris (10)

Trending