Mor d’una ELA galopant l’empresari i impulsor d’Agrupament Encampadà Daniel Torres Baró

Durant molts anys militant de l’històric PLA, tenia 53 anys, era fill de casa Guillem d’Encamp i fa menys d’un any que se li va diagnosticar la malaltia; aquesta tarda i demà es farà la seva vetlla al tanatori de la parròquia i el funeral serà demà, dissabte, a Santa Eulàlia a 2/4 de 6 de la tarda

Daniel Torres Baró en l'acte de presentació d'Agrupament Encampadà.
Daniel Torres Baró en l'acte de presentació d'Agrupament Encampadà.

Una esclerosi lateral amiotròfica (ELA) galopant, detectada fa menys d’un any, ha segat la vida de l’empresari i polític, entre moltes altres coses, encampadà Daniel Torres Baró, de 53 anys. Des que se li va detectar la malaltia, la mateixa que pateix l’ex-porter del Barça Juan Carlos Unzué, que ha popularitzat l’ELA en l’entorn espanyol, Torres sabia que li quedaven com a molt dos anys de vida i ja va anar ordenant la seva successió. El funeral en record seu es farà demà, dissabte, a l’església de Santa Eulàlia a 2/4 de 6 de la tarda.

Torres feia un temps que estava allunyat de gairebé tot, ja abans que se li detectés l’ELA. Però al 2019 encara va tenir temps de ser un dels impulsors de l’Agrupament Encampadà. I va anar a les llistes comunals, com anteriorment havia estat en candidatures de la Unió Liberal, precursora del Partit Liberal (PLA), formació en què va militar molts anys. El finat va arribar a ser assessor d’Ordenament -una mena de secretaria d'Estat encoberta- amb Jordi Serra de ministre en un dels governs de Marc Forné.

Amant del motor lligat també a la pagesia (havia estat membre de la junta de l'Associació de Pagesos i Ramaders), fill de casa Guillem d’Encamp, un dels darrers actes públics en què va assistir i on ja eren clars sobre el seu cos els efectes malaurats de la malaltia va ser el 13 de juny, quan es va inaugurar la remodelació del molí fariner de casa Guillem al Tremat. Torres ja hi va acudir amb cadira de rodes, però dins de les seves limitacions, es va mostrar simpàtic i afable com gairebé sempre.

pa dani torres
Dani Torres al centre de la imatge en l'acte del molí fariner.

Entre moltes altres coses, va ser també propietari d’una de les empreses de transport sanitari que es va fer càrrec del servei quan aquest es va privatitzar: Ambulàncies de les Valls (SAV). També havia arribat a acords amb el comú perquè alguns dels terrenys que li havien quedat en propietat pogués tenir un ús públic en règim de lloguer.

Aquest matí, mentre estava fent recuperació a la piscina, s’ha sentit indisposat i ha estat traslladat ràpidament cap a Urgències de l’hospital. Però ben poca cosa s’ha pogut fer i s’ha acabat certificant la seva defunció. Si no canvien les coses, avui (de 17 a 21 hores) i demà (de 10 a 13 hores) es farà la vetlla al tanatori d’Encamp. La missa funeral està prevista a 2/4 de 6 de la tarda de demà, dissabte, a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp.

Comentaris (1)

Trending