Molt connectats a Internet però no tant al comerç electrònic

Andorra se situa molt per sobre de la mitjana europea en algunes dades però baixa en les compres i en l'ús de l'administració electrònica

Un 94,6% de la població es connecta a Internet amb el mòbil.
Un 94,6% de la població es connecta a Internet amb el mòbil. ARXIU

El 95,7% de les llars (un 94,5% l’any 2017) amb almenys un membre d’entre 16 a 74 anys tenen accés a Internet. El 93,2% de la població de 16 a 74 anys (91,6% el 2017) ha utilitzat Internet en els darrers tres mesos, dels quals el 95,3% (95,8% el 2017) s’hi connecta diàriament. Les dades han estat difoses aquest dimarts pel departament d'Estadística del Govern.

Cal destacar l’increment del l’ús de l’administració electrònica, doncs el 56,3% (40,4% el 2017) de la població que ha utilitzat Internet en el darrer any ha efectuat algun tràmit electrònic per motius particulars utilitzant les pàgines habilitades per l’administració pública. També ha augmentat la compra en línia de les persones que han utilitzat algun cop Internet. Més de la meitat de la població d’entre 16 i 74 anys, un 59,7% (53% el 2017) ha realitzat una compra en línia i el 42,6% declara haver-ho fet en els darrers tres mesos (31,1% el 2017).

Andorra és el segon país de la Unió Europea on més s’utilitza el telèfon mòbil per connectar-se

En relació als valors mitjans dels 28 països de la Unió Europea, Andorra destaca especialment en l’accés i l’ús d’Internet per part de la població, sent el segon país on més s’utilitza el telèfon mòbil per connectar-se a Internet, el setè país on més proporció de persones es connecten diàriament a Internet, el setè país en proporció de llars amb accés a Internet i el desè país on més percentatge de persones es connecten a Internet en els darrers tres mesos. En contraposició, les dades andorranes presenten valors inferiors a la mitjana europea en l’ús del comerç electrònic i en l’ús de l’administració electrònica.

Els perfils d'usuaris que es connecten a la xarxa és similar en ambdós sexes. Quant a les edats, es pot observar com la totalitat dels menors de 35 anys l'ha utilitzat en els darrers tres mesos, i pel que fa als estudis, com més elevat és el nivell educatiu assolit, més ús recent d'internet hi ha. Pel que fa als dispositius que s'utilitzen per connectar-se, el mòbil és el més freqüent i un 94,6% ho fan a través d'aquesta via, un 54% per l'ordinador portàtil, un 32,5% amb la tauleta i un 7,5% utilitza altres aparells electrònics.

Etiquetes

Comentaris

Trending