Misses, processons i viacrucis marquen els actes religiosos de Setmana Santa

La Covid ha fet que els dos últims anys els actes quedessin deslluïts per les restriccions sanitàries

Una missa oficiada per mossèn Pepe Chisvert.
Una missa oficiada per mossèn Pepe Chisvert. BRU NOYA

Quan es parla de Setmana Santa no és possible entendre-la sense tot el component religiós que l'envolta. Les diferents rectories del país ja ho trenen tot preparat perquè aquests dies es torni a recuperar la tradició amb misses, viacrucis i processons.

El component religiós de Setmana Santa sempre ha tingut un pes específic dins de la programació per aquests dies. Tot i això, la crisi sanitària ha vist com aquests dos anys no s’han pogut desenvolupar amb la seva esplendor per les restriccions d’aforaments. Un fet que, des del rectorat de la parròquia laurediana, mossèn Pepe Chisvert, espera que “aquest any sí que puguem celebrar-ho com déu mana”.

En el cas d'Andorra, quan es parla de tradicions de Pasqua, Sant Julià de Lòria és el referent. En aquest sentit, Divendres Sant, 15 d'abril, és el dia fort amb el Viacrucis amb els Armats «cornetes i tambors» de La Seu a partir de les nou del matí i la processó del silenci pels carrers de la parròquia a les deu de la nit. Només Ordino també ofereix dins del programa d'actes religiosos la processó, en aquest cas, però, a les nou del vespre. Per la seva part, el viacrucis, en major o menor mesura, es podrà viure a totes les parròquies excepte a Canillo. Sense restriccions d'aforament, Chisvert, "esperem recuperar les dades d'abans de la pandèmia".

La resta d'actes es basen en la celebració de misses i que durant aquests dies veuen incrementades les seves cerimònies, així com l'assistència a les esglésies que, pel rector de Sant Julià de Lòria, "ja s'està deixant notar en el nombre de feligresos que acudeixen a missa".

WhatsApp Image 2022 04 12 at 6.42.38 PM
 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending