Una setantena de persones es manifesten pel dret a l’avortament

L’acte, que ha estat organitzat per Stop Violències, ha portat fins a Andorra associacions catalanes i franceses, que han recorregut les avingudes Meritxell i Carlemany

Un instant de la manifestació pro-avortament
Un instant de la manifestació pro-avortament Eduard Ros

Més de mig centenar de persones, sobretot dones, han recorregut les avingudes Meritxell i Carlemany, sortint des de la Rotonda d’Andorra la Vella, per reclamar que es despenalitzi l’avortament i que aquest sigui lliure i gratuït. Enmig d’un notable dispositiu de control policial, l’acte organitzat per Stop Violències ha portat fins al país associacions vingudes de Catalunya i França, que han donat suport a les activistes nacionals.

“És una qüestió de sororitat. Tenint el privilegi de viure a Europa, a Espanya, a Barcelona, és necessari que ens aliem, que no siguem indiferents a allò que les companyes estan patint”, ha explicat Estefania, de l’associació Marea Verde. El suport de les dones catalanes i franceses ha sigut clau perquè la manifestació tingués veu. “Les andorranes tenen por i ho entenem, sabem que comptem amb el seu suport”, ha assegurat la presidenta d’Stop Violències, Vanesa M. Cortés.

La setantena de persones ha pogut avançar sense cap incident per les avingudes Meritxell i Carlemany en unes hores en què estan totalment plenes. Per una banda, ha sigut possible pel desplegament policial que ha tingut la manifestació, de l’altra, perquè la sorpresa dels vianants els ha fet deixar el camí lliure per a les activistes. Una vegada a la plaça Coprínceps, ha sigut el moment dels parlaments, els càntics i els reclams pels drets bàsics de la dona a Andorra.

L’esdeveniment també ha tingut representació política, arribada des de Catalunya i, també, del país. Susanna Vela i Judith Salazar, del grup parlamentari socialdemòcrata, han sigut la veu andorrana en aquest acte. “Hem sigut convocades com a feministes, però no podem separar que som un partit declaradament feminista”, afirmava Salazar. En el seu parlament, la consellera ha afirmat que “tenim una nova oportunitat de portar l’avortament al si del Consell General, tenim en tràmit la Llei d’Igualtat Efectiva entre homes i dones, i no podem parlar d’igualtat sense parlar d’avortament”.

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending