Més de 200 propietaris de gossos volen manifestar-se el pròxim dijous davant del comú de la capital

L’anunci de l’aplicació de la taxa sobre la tinença de quissos a partir de l’any vinent en algunes parròquies ha provocat que alguns ciutadans estiguin organitzant protestes a través de les xarxes socials

Dos gossos jugant.
Dos gossos jugant. ARXIU

Més de 200 propietaris de gossos, els quals rebutgen enèrgicament la taxa sobre la tinença de gossos que volen implantar almenys quatre comuns, s’estan organitzant a través d’un grup de WhatsApp per manifestar-se el pròxim dijous a les 20:00 de la tarda davant del comú d’Andorra la Vella respectant una separació de dos metres entre els assistents. Els ciutadans defensen que, en comptes de “pagar justos per pecadors”, seria més adequat imposar sancions de 300 euros a qui no recull les tifes i que el servei de circulació pugui multar per aquesta mena d’actes incívics.

Jaume Vilamajó, un dels membres del grup ha declarat a l’Altaveu que “una taxa d’entre 100 euros i 300, depenent de la raça i les mides del gos, és desproporcionada. La majoria de ciutadans recollim les deposicions dels nostres animals i considerem que aquesta imposició no solucionarà la problemàtica. De fet, molts propietaris asseguren que si han de pagar per mantenir els carrers lliures de tifes, deixaran de recollir-les ells mateixos”. “Si Govern aprovés un impost, ho entendríem d’una altra manera, perquè llavors podríem exigir pipicans més amplis i un parc per portar els nostres quissos”, ha afegit.

La qüestió de la taxa sobre els gossos està generant diversos 'memes'.

Relacionat

Opositors de la taxa sobre els gossos estudien una ‘gran’ acció pública de rebuig

Respecte a la concentració, els propietaris s’estarien plantejant acudir a la casa comuna amb els seus peluts però respectant una distància de seguretat de dos metres entre els assistents i, òbviament, amb mascareta. El motiu pel qual s’ha escollit el comú de la capital és perquè molts dels propietaris consideren que, en un primer moment, la impulsora de la mesura en qüestió va ser la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Vilamajó també ha explicat que, en cas que Govern no autoritzi la concentració o que no tingués cap efecte, el pròxim pas seria acudir al Raonador del Ciutadà per mirar de trobar una solució a tot plegat. A la creació del grup de propietaris s’ha d’afegir la campanya impulsada a change.org, la qual ja compta amb gairebé 6.000 signatures en contra del tribut.

Cal recordar que la taxa sobre la tinença de gossos, si no canvia res, s’implementarà l’any vinent a les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, i Ordino. Escaldes-Engordany i Encamp ja han avisat que no contemplen la seva aplicació -almenys de moment- i la Massana encara no ho hauria decidit.

Comentaris (21)

Trending