Martínez Benazet diu que amb el certificat de vacunació no hi ha cap problema per viatjar per la UE

La setmana vinent es presentarà a la comissió legislativa de Sanitat el Codi QR que servirà també de document

Comentaris

Centre d'administració de vacunes a Andorra la Vella.
Centre d'administració de vacunes a Andorra la Vella. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que el certificat de vacunació andorrà en quatre idiomes permet viatjar per tots els països de la Unió Europea (UE). "Conté tota la informació que demanen els diversos països i no hi ha d'haver cap dificultat per desplaçar-se amb el certificat que expedim en aquest moment". El termini per adherir-se al passaport de vacunació comença aquest dijous i acaba el 14 d'agost.

El ministre ha afegit que "s'està treballant de forma transversal amb els països veïns i amb els de la Unió Europea". Aquest divendres la Comissió Europea ha convocat una reunió amb Andorra, Mònaco i San Marino per treballar en el certificat. "La Comissió ha volgut esperar a l'entrada en vigor del passaport i la bona notícia és que l'endemà ja ens han convocat".

Al mateix temps, la setmana vinent es presentarà a la comissió legislativa de Sanitat, el codi QR que servirà també de document de vacunació. El codi registrarà si la persona titular ha estat vacunada, té anticossos (per haver passat el virus) o ha donat negatiu en una prova de coronavirus. "És un instrument per fer una lectura més ràpida i ja està a punt".

Per altra banda, el Govern ha modificat el decret aprovat el desembre de l’any passat pel qual exigia un resultat negatiu en una prova PCR feta 72 hores abans d’arribar al Principat per aquells turistes que pernoctaven més de tres nits. Tenint en compte que la vacunació està molt avançada en molts països de l’entorn, s’ha decidit aquells qui hagin rebut almenys una vacuna, no cal que presentin la prova diagnòstica.

Tampoc caldrà que la presentin les persones que acreditin haver passat la malaltia.També en queden exempts aquells països que facin més de 5.000 proves setmanals per cada 100.000 habitants.

 

 

 

Comentaris

Trending