"Hi haurà festes majors"

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ho confirma i afegeix que s'està treballant en un protocol amb els comuns per al desenvolupament de les activitats

Comentaris

Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma.
Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha assegurat aquest dimecres que aquest estiu hi haurà festes majors i ha afegit que s'està treballant amb els comuns per establir el protocol que ha d'establir la normativa per a la celebració dels diferents actes. S'haurà de fixar els horaris o el número d'assistents a cada activitat, ja sigui a l'interior o a l'exterior.

L'alleugeriment de les mesures que ha aprovat el consell de ministres tindrà repercussió en les festes majors i en les revetlles. No serà el format de l'any passat i serà més semblant a l'habitual tot i que el protocol s'ha de tancar ràpidament perquè falta una setmana per a la revetlla de Sant Joan, la que té més seguiment. A més arriben les fetses majors com la de Sispony (24 de juny), Pal (26 de juny), la festa del poble d'Encamp (26 i 27 de juny) i Sant Pere al Pas de la Casa i al Tarter (29 de juny). Ja durant el mes de juliol serà el torn del Roser d'Ordino i d'Anyós. A final de mes, arriba la festa que acostuma a ser més multitudinària i que és la de Sant Julià de Lòria.

​El protocol ha d'incloure aspectes com l'aforament, la distància entre els participants, els horaris o la presència de barres amb servei de begudes i entrepans. Després d’un 2020 amb la majoria de celebracions cancel·lades o restringides per la crisi del coronavirus o adaptades amb programes virtuals, les festes del 2021 s’espera que siguin molt més presencials. 

Aquests darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma, s'ha passat per diverses fases de confinament i desescalada que han limitat la concentració de persones. L'objectiu aquest estiu és mantenir i potenciar aquest efecte socialitzador que representen les festes majors per seguir donant visibilitat a la diversitat cultural i associativa de les parròquies i de les diverses entitats. Els diversos comuns van configurant el programa d'actes i en alguns casos recuperant actuacions que ja tenien programades per a l'any passat com és el cas d'Andorra la Vella amb La Casa Azul.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.