"Hi haurà festes majors"

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ho confirma i afegeix que s'està treballant en un protocol amb els comuns per al desenvolupament de les activitats

Comentaris

Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma.
Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha assegurat aquest dimecres que aquest estiu hi haurà festes majors i ha afegit que s'està treballant amb els comuns per establir el protocol que ha d'establir la normativa per a la celebració dels diferents actes. S'haurà de fixar els horaris o el número d'assistents a cada activitat, ja sigui a l'interior o a l'exterior.

L'alleugeriment de les mesures que ha aprovat el consell de ministres tindrà repercussió en les festes majors i en les revetlles. No serà el format de l'any passat i serà més semblant a l'habitual tot i que el protocol s'ha de tancar ràpidament perquè falta una setmana per a la revetlla de Sant Joan, la que té més seguiment. A més arriben les fetses majors com la de Sispony (24 de juny), Pal (26 de juny), la festa del poble d'Encamp (26 i 27 de juny) i Sant Pere al Pas de la Casa i al Tarter (29 de juny). Ja durant el mes de juliol serà el torn del Roser d'Ordino i d'Anyós. A final de mes, arriba la festa que acostuma a ser més multitudinària i que és la de Sant Julià de Lòria.

​El protocol ha d'incloure aspectes com l'aforament, la distància entre els participants, els horaris o la presència de barres amb servei de begudes i entrepans. Després d’un 2020 amb la majoria de celebracions cancel·lades o restringides per la crisi del coronavirus o adaptades amb programes virtuals, les festes del 2021 s’espera que siguin molt més presencials. 

Aquests darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma, s'ha passat per diverses fases de confinament i desescalada que han limitat la concentració de persones. L'objectiu aquest estiu és mantenir i potenciar aquest efecte socialitzador que representen les festes majors per seguir donant visibilitat a la diversitat cultural i associativa de les parròquies i de les diverses entitats. Els diversos comuns van configurant el programa d'actes i en alguns casos recuperant actuacions que ja tenien programades per a l'any passat com és el cas d'Andorra la Vella amb La Casa Azul.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending