Marsol inaugura la Fira anunciant un canvi progressiu de format

La reinvenció coincidirà amb la posada en marxa del recinte multifuncional que el cap de Govern, Xavier Espot, preveu no estarà abans de dos anys

Comentaris

Les autoritats durant la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella, aquest divendres.
Les autoritats durant la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella, aquest divendres. SFGA / C.Esteve

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha inaugurat aquest divendres la Fira d'Andorra la Vella anunciat un canvi progressiu de format "per adaptar l'acte a les noves demandes de la societat".  Els canvis hauran de coincidir amb la posada en marxa del nou recinte multifuncional, que el cap de Govern, Xavier Espot ja ha anunciat que no estarà a punt abans de dos anys.

Espot ha reconegut que el tema és complicat en tractar-se d'un espai que és de propietat pública i privada però ha avançat que s'està treballant en el plec de bases que és molt complex. Una part del terreny l'ha de cedir el comú al Govern i l'altra part correspon al lloguer que Andorra la Vella efectuarà amb un propietari privat.

Ha fet aquestes declaracions després de l'acte d'inauguració d'un acte que es torna a celebrar durant tot el cap de setmana després d'un any d'aturada per la pandèmia. El plec de bases, segons ha manifestat serà "claus en mà", és a dir inclourà totes les fases des del disseny fins a la construcció. A banda, de la fira acollirà activitats esportives, de lleure i culturals. Això permetrà que no s'ocupin aparcaments com el del Parc Central.

Conxita Marsol ha dit, durant el seu discurs, que "fa molts anys que tenim aquest model de fira. És un model d'èxit, però com tot, necessita evolucionar. Ja es va fer fa quaranta anys i ara toca. Haurà d'evolucionar". També ha opinat que potser quan el nou espai estigui obert la fira es podria celebrar en diversos caps de setmana. Malgrat aquestes novetats que ja es projecten, la cònsol major ha volgut destacar “l’esforç” que han fet els expositors per oferir novetats a la fira.

El certamen compta amb 150 expositors i ha destacat l'espai d'uns 300 m2 dedicat a la bicicleta que és un tastet del que serà el futur museu que s'obrirà a la primavera. A més, el comú aprofita la fira per posar en marxa una campanya de conscienciació a la ciutadania perquè cuidi la parròquia “com si fos una planta”. La previsió és que hi passin unes 80.000 persones durant els tres dies. S’ha activat una crida per animar els ciutadans perquè expliquin com cuiden ells Andorra la Vella. Tothom que pengi una foto a les xarxes socials del comú amb l’etiqueta #joCuidoAndorraCapital rebrà, també a l’estand institucional, una ampolla d’alumini de regal.

STILL FIRA 02
Els ambaixadors d'Espanya i França a la fira// EDUARD ROS
STILL FIRA 4
Visitants a la secció de productes artesans// EDUARD ROS

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending