La mare dels nens de l’afer del vel denuncia que els seus fills “estan patint” a la Gavernera

La dona nega que el seu marit maltractés el menor i assegura que s’està intentant allargar tant el procés contra ell com els recursos contra la retirada de la custòdia per intentar convèncer la nena que ha de deixar de portar el hijab

El Centre d'Acolliment d'Infants la Gavernera
El Centre d'Acolliment d'Infants la Gavernera

Des del passat gener, els dos germans bessons que van protagonitzar el denominat ‘afer del vel’ es troben al centre d’acollida d’infants de la Gavernera. El batlle en va retirar la custòdia als seus progenitors arran de la detenció del pare, a qui s’acusa d’haver maltractat el fill. La mare ha denunciat a Altaveu que, des de llavors, ni s’ha celebrat el judici per aquest cas -que nega amb rotunditat- ni han tingut resposta al recurs presentat contra la decisió de posar els menors sota la tutela del Govern. Assegura que tot s’està allargant amb la voluntat de convèncer la nena que accepti deixar de portar el vel.

El ‘serial del vel’ que va esclatar arran de la negativa del Lycée a permetre que la nena, com la resta de la família de religió musulmana, acudís al centre amb aquest símbol eminentment religiós, es va allargar durant mesos. Al final, la menor va haver de canviar de sistema i el Govern i el Consell General van aprovar una llei que havia de regular l’ús d’aquests elements en escoles i col·legis. L’afer, però, va agafar una nova dimensió el passat gener.

La policia va detenir el pare com a presumpte autor, a qui consideraven autor d’un delicte de maltractament sobre el germà de la nena. Davant la Justícia, l’home es va negar a acceptar un judici ràpid i, per tant, tot l’afer ha de ser analitzat ara per la via normal de Batllia primer i Tribunal de Corts posteriorment. Per tant, el procés serà llarg. En aquell moment, però, el batlle ja va prendre una decisió: retirar la custòdia dels dos menors. Des de llavors, estan interns a la Gavernera.

seu de la justícia

Relacionat

Sense custòdia en el ‘serial del vel’

La mare s’ha posat aquesta setmana en contacte amb Altaveu per denunciar la injustícia que, sempre segons la seva opinió, estan vivint tant el matrimoni com els dos fills. En primer lloc, ha volgut assegurar que en cap moment el seu marit va maltractar el nen. No nega, però, que els dies previs a l’incident que hauria forçat la intervenció policial el menor “estava agressiu”. Ho atribueix, però, al fet que “li havien rentat el cervell al col·legi”. Assegura, també, que el seu home “no és una persona violenta i mai ha pegat a ningú”. I rebla el clau preguntant-se “si ells estan tan segurs que hi va haver maltractament, per què ell està fent vida normal i els nens a una presó.

La dona apunta que, per un costat, el procés judicial contra el seu home segueix en marxa sense que tinguin gairebé cap notícia. Per l’altre, es va presentar un recurs davant el Superior contra la decisió de prendre’ls la custòdia. Tampoc tenen resposta. Els toca, doncs, fer visites controlades als seus fills. “Estan patint. Els han ficat allà per injustícia i dient mentides perquè la gent es pensi que els musulmans som dolents”, afirma.

Un exemple d’aquest sofriment, assegura, l’estan vivint aquesta setmana. Els nens de la Gavernera han d’anar de colònies i, afirma, els seus fills no volen. “Cada dia, quan els truco, em demanen ajuda, que algú els escolti. No volen anar”, comenta. I, posteriorment, és quan manifesta que si finalment se’ls obliga “això serà un segrest dels nens”. També explica que una cosa similar va succeir fa uns mesos, quan, segons la seva versió, van ser forçats a participar en el Carnaval, festa que ells no comparteixen per la seva religió.

Les acusacions pugen encara més de tot cap als responsables del centre d’acollida. Assegura que “fan informes falsos per allargar tot”. Al seu entendre, l’objectiu d’aquesta forma de fer seria que “la nena accepti que no ha de portar vel”.

Comentaris (61)

Trending