Mans Unides espera recaptar 102.000 euros per finançar vuit projectes durant el 2023

L’ONG ja ha aconseguit 27.000 euros per part del Govern per a una acció al Camerun i gairebé 17.000 euros d’un particular per a la construcció de dues aules al Perú

Presentació de la campanya de 2023 de Mans Unides
Presentació de la campanya de 2023 de Mans Unides

L’ONG Mans Unides a Andorra ha posat en marxa la campanya per al 2023, on té un objectiu clar i concís: frenar la desigualtat. Per poder-ho fer, esperen recaptar més de 102.000 euros que invertiran en fins a vuit projectes diferents arreu del món. Concretament, ja s’han aconseguit 27.000 euros per part del Govern per a una acció al Camerun i gairebé 17.000 euros d’un particular per a la construcció de dues aules al Perú. Així mateix, es recuperen els actes al país amb un concert solidari amb artistes nacionals, un cinefòrum i una vetllada literària.

L’any 2022 Mans Unides no va aconseguir recol·lectar la quantitat necessària per poder fer front als diferents projectes que es tenien previstos. En aquesta campanya, la presidenta, Meritxell Farrero, ha indicat que mantenen l’esperança, tot i que “som conscients que a Andorra hi ha gent que també pateix moltes dificultats”. El lema, i que engloba l’objectiu de les diferents accions previstes, és ‘Frenar la desigualtat és a les teves mans’. Amb vuit projectes arreu del món, l’ONG espera poder acurtar aquestes diferències socials i, per aconseguir-ho, necessiten 102.436 euros.

D’entre els vuit projectes que engloba la campanya 2023, Farrero ha destacat el que es porta a terme a Nikolondom, al Camerun. És finançat pel Govern d’Andorra, que ha aportat 27.440 euros i té una trajectòria que es remunta fins al 2011. Farrero ha assenyalat que durant aquests dotze anys s’ha treballat a l’hospital i s’ha pogut constatar que les persones que s’hi dediquen “son de confiança i s’ocupen dels malalts”. Amb els diners que ha aportat l’Executiu, en aquesta ocasió, s’espera poder comprar un aparell de radiologia i una màquina CD4.

La presidenta, Meritxel Farrero, ha remarcat que es tracta de projectes “que son de molta utilitat i que duren en el temps, que és el principal objectiu d’una ONG”

Així mateix, la presidenta també ha remarcat especialment un segon projecte, al qual també hi tenen fins a vuit anys de dedicació i s’està duent a terme a Tegucigalpa, a Hondures. En aquest cas, la situació que s’ha trobat és que els joves es veuen amb l’obligació de deixar d’estudiar per poder ajudar les seves famílies. Amb els 7.500 euros que espera recaptar Mans Unides es preveu que el jovent pugui tenir professors de cap de setmana que els donarien suport pedagògic i que així puguin combinar educació i feina. Farrero ha explicat que “amb 30 euros ja es poden donar ajudes per als llibres, i amb 100 euros ja tenen la matrícula per tot l’any escolar”. A més a més, també s’ha aconseguit ja el finançament de 16.746 euros per part d’un particular andorrà per poder construir aules a Juliaca, al Perú, per nens d’entre 3 i 5 anys. En general, la presidenta ha remarcat que es tracta de projectes “que son de molta utilitat i que duren en el temps, que és el principal objectiu d’una ONG”.

D’altra banda, Mans Unides ha recuperat aquest any les diferents activitats que es duen a terme al país durant la campanya, i que es concentraran al llarg d’aquest mes de febrer. La primera, el divendres dia 3, serà una xerrada amb Maria Navarro, de l’associació Coopera Local, que explicarà com ha estat la seva experiència a Burkina-Faso. Farrero ha indicat que “és important que les persones que fan donatius coneguin als responsables dels projectes i com els tracten”.

El següent divendres, 10 de febrer, a les 20:30 h tindrà lloc el festival solidari, on actuaran artistes del país com el Cor de Rock d’Encamp, Martha Roquett, Alys Paramà i Chris i Valérie Aguilar. Se celebrarà al centre de congressos, que ha cedit el comú d’Andorra la Vella de Forma gratuïta. Les entrades tindran un cost de 10 euros per als adults i de 5 euros per als infants fins a vuit anys. Continuarà la programació el dijous 16 de febrer amb el Cinefòrum, on es passarà el film ‘Radio Favela’, que exposa la història de joves brasilers. Per últim, el divendres 17 de febrer, a la llibreria la Trenca, on l’escriptora Lara Ripoll presentarà ‘Afrorismos’, on traca la riquesa de la cultura oral africana.  

 

Etiquetes

Comentaris

Trending