La invasió d’aire fred es deixa notar i arriba a -18,4 al cap del Port

Aquest dilluns pot ser el dia de les temperatures més baixes de tot l’hivern i, en alguns casos, els registres seran els més gèlids en anys

Un termòmetre exterior al Pas de la Casa.
Un termòmetre exterior al Pas de la Casa.

La invasió d’aire fred, que es va iniciar a partir de mitja tarda d’aquest diumenge, s’ha deixat notar de valent durant tota la nit i pot fer que aquest dilluns, en alguns punts, sigui el dia de les temperatures més baixes de tot l’hivern. Alguns termòmetres ‘públics’ del Pas de la Casa han arribat a reflectir fins a un -16. El fred continuarà durant tot el dia. Al cap del Port la temperatura ha arribat a -18,4º, la més baixa en anys.

La invasió d’aire fred continental ha creat una pertorbació a tota la zona del Mediterrani que deixarà nuvolositat amb clarianes a Andorra. Durant el dia la situació s’anirà normalitzant, el vent serà moderat de component nord-est segons el Servei Meteorològic i el sol es deixarà veure durant algunes estones i en alguns punts.

WhatsApp Image 2023 02 27 at 08.
Una vista del Pas de la Casa aquest matí.

De fet, el fet que durant el dia les temperatures es recuperin lleugerament pot fer que als cims del nord del país pot caure algun floc de neu a la tarda. La isoterma de 0ºC se situarà a 1000 metres al migdia i 800 metres a la nit. L’embossament d’aire fred i els núvols i clarianes han de continuar aquest dimarts. I encara que les temperatures continuaran baixes, no ho haurien de ser tant com ho han estat aquesta passada nit.

Comentaris (1)

Trending