Interessats en comprar un pis quan en realitat només volen saltar-se les restriccions

Diverses immobiliàries reben peticions des de l'estranger per fer visites a habitatges i així poder tenir un justificant per desplaçar-se a Andorra

Comentaris

Parcel·la i edifici en construcció a Andorra la Vella.
Parcel·la i edifici en construcció a Andorra la Vella. ARXIU

La picaresca per saltar-se les restriccions imposades per la pandèmia de coronavirus ha arribat també al sector immobiliari. Algunes de les empreses del país ja no accepten peticions de ciutadans espanyols que tenen, suposadament, la intenció de venir a visitar un pis o un xalet a Andorra. Demanen a la immobiliària que els enviï un justificant que acrediti que tenen una visita concertada i amb ell poden desplaçar-se al Principat. El problema, és que després no es presenten i aprofiten per fer turisme, compres, o per esquiar.

Les visites frustrades han obligat diverses agències a no tramitar justificants o, en altres casos, a demanar més informació als teòrics clients per no haver estar esperant i quedar-se amb un pam de nassos en no presentar-se el visitant. A més a més, la majoria de visites es concerten en caps de setmana quan la majoria d'agències no treballen.

En un principi, tramitaven totes les propostes amb l'esperança de reactivar el mercat després del confinament provocat per la pandèmia i per les noves construccions que estan a punt d'acabar però poc a poc, l'alegria s'han anat rebaixanr per l'absència dels possibles compradors. "És habitual que els potencials compradors vinguin un divendres o fins i tot un dissabte al matí per això no es va estranyar", apunten des d'una agència amb seu a Andorra la Vella. El problema que s'han trobat és com diferenciar el comprador que està realment interessat amb el que vol només el justificant per a saltar-se les mesures de restricció i de desplaçament. "Nosaltres directament ja hem deixat de fer justificants", expliquen des de la mateixa agència. "Demanar informació és llarg i feixuc", assenyalen.

En altres agències s'han arribat a plantejar demanar una paga i senyal amb el número de la targeta de crèdit però la resposta del possible comprador és que ja no estava interessat en cap pis.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending