Un Institut Andorrà de la Dona independent de Govern, principal objectiu de l’ADA

La nova Junta de l’associació comença el seu mandat de quatre anys amb Mònica Codina al capdavant un pla estratègic molt ambiciós

La presidenta de l'ADA, Mònica Codina, durant un acte.
La presidenta de l'ADA, Mònica Codina, durant un acte. Pilar Candel

L’Associació de Dones d’Andorra (ADA) ha presentat aquesta tarda la seva nova junta, presidida per Mònica Codina. En el seu primer parlament al capdavant de l’ADA, ha volgut posar de manifest els principals objectius que es plantegen per a l’entitat els pròxims quatre anys, amb un pla estratègic molt ambiciós present. Una de les principals metes a assolir va relacionada directament amb la Llei d’Igualtat que es troba actualment a tràmit, i es basa a aconseguir un Institut Andorrà de la Dona que no estigui sotmès a criteris polítics.

“Necessitem un canvi de l’Institut de la Dona tal com el coneixem, ha de ser una entitat que tingui independència, que no estigui sotmès a criteris polítics en funció dels canvis de Govern”, ha assenyalat Codina. Durant el seu parlament, la nova presidenta ha explicat que aquest és el principal objectiu de l’ADA respecte a la Llei d’Igualtat que es troba a tràmit. L’associació ha reclamat que es tracti d’una entitat que depengui directament del Consell General i que sigui allà des d’on s’estableixi el pressupost i les eines necessàries per fer-lo fort. “Aquesta és l’única manera que els partits polítics tindran l’obligació de negociar i treballar en benefici de les polítiques d’igualtat”, ha afirmat.

Mònica Codina.

Relacionat

Mònica Codina presidirà l'Associació de Dones d'Andorra

D’altra banda, també ha explicat que, amb aquest canvi de junta, s’ha aconseguit una transversalitat, “comptem amb dones de diferents sectors i toquem molts aspectes de la societat”. Com a exemple ha posat l’educació, les empreses, els mitjans de comunicació, la cultura, els esports i les relacions internacionals, des d’on es volen potenciar les relacions amb organismes externs a Andorra. La importància de tenir presència en tots aquests àmbits Codina ho ha resumit dient que “les desigualtats estan a tot arreu”.

Codina, a més, ha volgut aprofitar per fer una crida molt especial i dirigida específicament als homes, perquè s’uneixin a la causa. “Si volem ser diverses els necessitem”, ha puntualitzat. Per tant, la nova presidenta ha animat al sector masculí de la població a interessar-se pels temes d’igualtat de gènere, les polítiques per a aconseguir equiparació i, sobretot, a formar part de l’ADA. “Ells també s’hi poden apuntar i entre tots farem el camí cap a la igualtat”, ha afirmat.

Comentaris

Trending