Insten Govern i comuns a impulsar punts liles després de l’afer de la punxada

L'objectiu és que s'hi puguin dirigir les dones per informar-se, rebre atenció sobre actituds masclistes i comportaments sexistes i es demana des d'Acció Feminista i durant la reunió de poble de Sant Julià de Lòria

Comentaris

Un Punt Lila d'informació.
Un Punt Lila d'informació. ARXIU

Acció Feminista insta en un comunicat Govern i comuns a impulsar punts liles on puguin dirigir-se les dones per informar-se, rebre atenció sobre actituds masclistes i comportaments sexistes, alhora que sensibilitzar i prevenir sobre aquests comportaments. Aquesta petició se suma a la feta dijous pel conseller comunal de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat.

Acció Feminista demana un increment de la vigilància policial a festes majors i espais d'oci nocturn, agents de paisà en aquests recintes per detenir els agressors - sovint organitzats-, més controls d'accés i, si cal, limitar els aforaments si no es pot garantir la seguretat de les dones. També exigeixen "l'activació d'un protocol conjunt amb les discoteques de cara a la propera temporada hivern per prevenir qualsevol agressió masclista, i especialment les punxades amb la finalitat de la submissió química. Es tracta d'un nou atemptat contra les dones amb la clara voluntat d'atemorir-nos i d'apartar-nos de l'espai públic.".

El comunicat arriba abans de l'inici de la festa major d'Andorra la Vella i després de la de Sant Julià de Lòria on es va produir una punxada. Després d'aquest fet, diverses noies van manifestar a membres del comú lauredià que havia augmentar el seu temor a tornar soles a casa com va explicar dijous la cònsol menor Mireia Codina.

Va ser després de la intervenció durant la reunió  de poble de balança de la festa major que va fer el conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat. Una de les persones presents a la reunió va posat en relleu que en alguns llocs ha vist un punt lila i que a Sant Julià no l'ha vist. Codina va manifestar que han compartit amb els joves com ajudar les noies que senten por, sobretot a tornar a casa, i que semblava que el punt lila "no està vigent" tot i que havia estat present en alguna edició anterior de festes majors com és el cas del Roser d'Ordino.

El Punt Lila és un servei de sensibilització i atenció a les violències masclistes i/o lgbtifòbiques que es puguin produir durant un esdeveniment. De caràcter itinerant, vetlla per la prevenció i l'atenció envers les conductes sexistes, i ofereix atenció en les situacions d’assetjament sexual, d’abús i d’agressió.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending