Indiferència de les dones al “despropòsit” de les últimes manifestacions de Vives sobre l’avortament

La comparació que el Copríncep mitrat va fer de les dones amb les foques té indignats els col·lectius feministes

Joan-Enric Vives durant la seva visita, divendres, a Ordino.
Joan-Enric Vives durant la seva visita, divendres, a Ordino. BISBAT D'URGELL

Si els col·lectius feministes, d’una manera o altra, amb un tempo o amb un altre, han anat deixant clar els darrers anys que cal despenalitzar l’avortament almenys en els tres supòsits bàsics tot i saber quina és la posició de l’Església, que el fet que l’actual Copríncep, Joan-Enric Vives, sigui totalment coneixedor d’aquest posicionament i se li acudeixi comparar les dones a les foques no ha fet res més que indignar, i de mala manera, els esmentats col·lectius.

Que l’encesa és elevadíssima és clara. Que no hi ha dubte del “despropòsit” pronunciat per l’arquebisbe d’Urgell, també és evident. Vives va venir a dir que “ens preocupem per l’extinció de les foques i, en canvi, no ho fem per la natalitat”. I la frase s’ha posat d’allò més malament. I amb raó. Però els col·lectius de dones, que estan plenament implicats en la preparació dels actes per al 25-N prefereixen guardar silenci.

El Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, a la sala del consell del comú d'Ordino

Relacionat

​Vives exigeix que no es posi el Copríncep “contra les cordes” per l’avortament

Alguns el guarden totalment. D’altres expliquen que el millor de tot és la indiferència cap a Vives i la ignorància cap a les seves paraules, fora de lloc totalment. No volen donar més bombo a les manifestacions fetes durant la visita pastoral a Ordino i fer més soroll quan, d’una manera o altra, s’ha dit, és de sobres conegut, inclòs per Vives, que els col·lectius feministes del país reivindiquen ja sense embuts els drets sexuals i reproductius de la dona.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending