​Vives exigeix que no es posi el Copríncep “contra les cordes” per l’avortament

El cap d'Estat mitrat dóna a entendre que tan hi fa que hi hagi un informe que obre escletxes legals per despenalitzar la interrupció voluntària de l'embaràs perquè el compromís institucional va més enllà

El Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, a la sala del consell del comú d'Ordino
El Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, a la sala del consell del comú d'Ordino

En la seva visita a la parròquia d’Ordino, el Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, s’ha pronunciat respecte a l’informe sobre l’avortament que es va encarregar per l’antic Govern, i que l’actual hauria demanat informació. El Bisbe s’ha mostrat ferm en la seva posició al respecte i ha puntualitzat que “no s’ha de posar a un Copríncep, que tothom sap que és un sacerdot, entre les cordes en temes que l’afecten directament”. Tot i això, ha acceptat que se li expliqui el contingut de la documentació en els pròxims dies, tal com se li ha demanat.

Vives escoltarà el que conté l’informe, però ha deixat palès que no canviarà la seva posició i la seva ideologia respecte a la despenalització de l’avortament. “Accepto i valoro que els Governs es plantegin hipòtesis”, ha afirmat, però també ha remarcat que la ideologia de la Santa Seu, i que ell defensa, prevaldrà per damunt de cap informació que se li pugui transmetre al respecte. “La vida és la vida, el meu compromís està recolzat i demanat per la Santa Seu i això supera aquestes realitats”, ha remarcat.

“No seria coherent preocupar-nos per l’extinció de les foques i no de la natalitat, de si una dona pot tirar endavant els seus fills si vol”

Des del punt de vista de Vives, el Govern ha estat buscant “escletxes per aquí i per allà”. Però, ha posat en rellevància la posició del Papa al respecte, que hauria inclòs el tema del “respecte a la vida” en el mateix capítol que l’ecologia. “No seria coherent preocupar-nos per l’extinció de les foques i no de la natalitat, de si una dona pot tirar endavant els seus fills si vol”. El Copríncep també ha remarcat l’estreta relació que té la maternitat amb l’habitatge i una feina digna, fent referència a les parelles joves que, actualment, no es poden fer càrrec d’un fill. “És important fer créixer l’índex de natalitat, però que també tinguin un treball decent i un espai on viure”, ha explicat.

La conclusió de Vives és que “és el país qui ha de ser qui respecti la vida, perquè és qui ha demanat als Coprínceps que siguem els seus caps d’Estat”. Fent al·lusió als grups feministes que s’han manifestat a favor de l’avortament, el Copríncep ha assegurat que “l’oposició ha d’existir en la vida democràtica” i que és una ideologia que s’ha de respectar. Així i tot, ha volgut remarcar que “els andorrans han expressat la seva opinió de moltes maneres”.

En la seva visita a Ordino, Vives ha estat a la sala del consell de Casa Comuna, on ha agraït “en nom del poble” que “esteu al costat dels feligresos i la parròquia”. D’altra banda, ha remarcat la importància de la lluita del canvi climàtic i de no fer costat a una causa que sembla que no arribarà al país per la seva llunyania amb el mar, “el medi ambient és una cosa que ens afecta a tots”.

 

Comentaris (16)

Trending