Imposades divuit sancions per enceses de foc el 2020

El departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències publica la memòria anual on destaca també l’aprovació de cinc plans de confinament i evacuació en zones afectades per risc d’allaus

Una crema agrícola.
Una crema agrícola. ARXIU

Aquest dilluns se celebra el Dia Mundial de la Protecció Civil. Coincidint amb aquesta efemèride s'ha publicat la memòria d'activitats 2020 del departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències. Destaquen les sancions per enceses de focs que han passat de les tres de 2016 a les 18 de l'any passat.

S'han aplicat els procediments previstos en la campanya de prevenció d’incendis forestals, amb les suspensions d'enceses i tancament de berenadors, el desplegament preventiu d’efectius sobre el terreny, i les restriccions d’accés a zona forestal.

Cal fer esment també a l’aprovació de cinc plans de confinament i evacuació en zones afectades per risc d’allaus que són  l'accés a Arcalís,  a Sorteny, Les Salines, la Coma de Ransol, i la CG2 (Zona Soldeu). El departament ha participat en cinc activacions per riscos geològics, tres pers riscos meteorològics i una per riscos biològics. Així mateix, va intervenir en l'esllavissada de la carretera de la Peguera, a Aixirivall que va tenir lloc el mes de juny. Es va activar l’assistència tècnica amb el tall de circulació durant els primers dies fins la valoració i la segurització de la zona. El seguiment dels treballs va a càrrec del ministeri d'Ordenament Territorial.

Entre els objectius hi ha la promulgació de la Llei qualificada de Protecció Civil i la creació del Centre Nacional d'Emergències. La missió del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències consisteix a garantir la seguretat civil i vetllar pel compliment de la normativa aplicables en matèria d’emergències i protecció civil, i de les altres normes relatives a l’acció en situacions excepcionals o d’emergència que requereixin la coordinació de tots els mitjans materials i humans posats a disposició de la protecció civil.

Etiquetes

Comentaris

Trending