Fins a 36 hotels d’Andorra es posen a disposició dels afectats per situacions d’emergència

Protecció Civil ha signat un conveni de col·laboració amb les dues associacions del país per establir un protocol que faciliti l’allotjament per a persones que estiguin en situació de vulnerabilitat per casos excepcionals

Representants de les tres parts signant l'acord.
Representants de les tres parts signant l'acord.

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha signat un conveni de col·laboració amb la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) i l’Associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA) per establir un protocol que faciliti l’allotjament a les persones que estiguin en situació de vulnerabilitat a causa de qualsevol situació excepcional. D’aquesta manera, fins a 36 establiments s’han posat a disposició, més de 8.000 llits en cas que calguin.

Hotels de totes les parròquies, fins i tot del Pas de la Casa, s’han posat a disposició a través de les dues associacions per a formar part d’aquest conveni. En total, han sigut 36 establiments, amb més de 8.000 llits, que facilitaran les seves instal·lacions i el seu personal en les situacions d’emergència que siguin requerits, segons siguin les necessitats en aquell moment. Tot i això, des de l’UHA afirmen que es tracta d’un conveni de lliure adhesió, “ara són 36, però amb el temps poden ser molts més”.

Les situacions de vulnerabilitat que es contemplen són terratrèmols, inundacions, crescudes o pluges torrencials, esllavissades, allaus, incendis urbans o forestals, accidents de gran magnitud, epidèmies, pandèmies o crisis sanitàries, o qualsevol altra catàstrofe natural, d’emergència o que sigui excepcional. En cas que es doni qualsevol d’elles, serà Protecció Civil qui haurà de posar l’avís a l’AHA i l’UHA, que dimensionaran conjuntament la resposta, depenent el volum de persones que calgui reubicar.

Des de l’UHA afirmen que aquest servei “s’hagués donat igualment en una situació de necessitat”, però que, d’aquesta manera, “es pot fer d’una manera més controlada, sabent on s’ha de buscar i coordinant-nos més ràpidament”. Expliquen que, aquestes situacions d’emergència, que poden donar-se en qualsevol moment, sempre tenen un caràcter “oportú”, és a dir, que succeeixen a la matinada o en dies assenyalats. “Els nostres hotels tindran un aforament ocupat, però tractarem de buscar el millor allotjament per a les persones que ho necessitin. De fet, esperem no haver de posar-lo mai en marxa”.

La col·laboració s’emmarca dins de les accions de prevenció i preparació de la resposta enfront a situacions d’emergència que realitza el departament de Protecció Civil, i s’afegeix al desplegament estratègic d’albergs provisionals que s’està duent a terme actualment.

Etiquetes

Comentaris

Trending