El grup de rescat de muntanya dels bombers fa vint intervencions més que l’any passat a l’estiu

Només el 2018 va haver de fer més actuacions que enguany durant el període estival

Un rescat d'aquest estiu.
Un rescat d'aquest estiu.

Recerques de persones que s’han perdut, rescats a senderistes que han patit un accident i incidències a practicants d’esports d’aventura són els tipus d’intervencions més habituals del grup de rescat dels bombers. Aquest estiu han hagut de fer una vintena més d’actuacions que l’any passat, i només el 2018 van tenir més feina que enguany.

El Grup de Rescat de Muntanya (GRM) dels bombers del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments ha realitzat un total de 82 actuacions a l’estiu d’enguany, 20 més que el 2020, segons informa el Govern en un comunicat aquest dijous.

En concret, en el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme 10 recerques de persones que s’havien perdut o desorientat, 35 rescats a senderistes que han patit algun incident a la muntanya –com pot ser una fractura, una indisposició, etc.– i 27 intervencions relatives a esports d’aventura com la BTT, el parapent o l’escalada, entre d’altres.

Des del cos apunten que enguany hi ha hagut un increment de persones a les muntanyes

Malgrat que la xifra es manté força estable des de fa uns anys, la d’aquest estiu suposa la segona més elevada des que es tenen dades, al 2010. Des del cos de bombers apunten que enguany hi ha hagut un increment de persones a les muntanyes del país, coincidint amb l’interès creixent per les activitats i el turisme de natura, i atribueixen a aquesta causa el repunt.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l’any, des del gener i fins a aquest dijous el Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 123 actuacions. En tot l’any 2020 en van fer 146 i el 2019, 137.

Etiquetes

Comentaris

Trending