Las grans superfícies van vendre un 17% menys el mes de gener

La compra de productes no alimentaris disminueix un 28% respecte al mateix període de l'any anterior

Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial.
Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial. Altaveu

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall ha experimentat una variació negativa del 17%, a preus corrents, el mes de gener del 2021 respecte al mateix mes de l'any anterior. Si es desglossa l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix un 3%, i la venda de la resta de productes (els no alimentaris) cau un 27,7% en comparació amb el gener del 2020, segons les dades que ha publicat aquest dijous el departament d'Estadística.

Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (-0,1%) i lleugerament per sobre de la d'Espanya (-17,4%). Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent el gener d'aquest any experimenta una disminució del 33,7% respecte del desembre del 2020, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no es descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, disminueix un 17,8% el gener del 2021 en comparació amb el període homòleg de l'any anterior. Per una banda, les vendes de productes alimentaris cauen un 4,5% i les vendes de la resta de productes disminueixen un 28,2%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending