Graduat de segona ensenyança i B1 de català per accedir a agent de circulació

El text s'ha entrat aquest matí al Consell després que la Comissió Interparroquial de Circulació hagi finalitzat el seu treball per substituir el del 2005

Comentaris

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha estat l'encarregada d'entrat el text al Consell General.
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha estat l'encarregada d'entrat el text al Consell General.

La proposició de la nova llei dels agents de circulació ja està al Consell General. Entre els canvis que proposen hi ha els requisits d'accés, on serà necessari el graduat de segona ensenyança i el B1, així com es defineix els diferents nivells, el període de prova en cadascun d'ells i els anys de permanència. Ara el text seguirà el seu procés natural de l'hemicicle.

Els set comuns han entrat aquest matí al Consell General la nova llei de la proposició de llei dels agents de circulació que hauria de substituir a l’actual normativa del 2005 per aportar millores qualitatives i quantitatives, tant en els àmbits funcionals com operatius, que permetin al cos d'agents comunals, evolucionar a una instància professional de nivell superior, en la prestació del servei a la ciutadania i en el compliment del deure que tenen encomanat. Entre elles, el criteri d’accés al cos; amb el nou text es modifica aquest apartat i a partir d’ara es requerirà el graduat de segona ensenyança i el B1.

Un agent de circulació a Andorra la Vella.

Relacionat

Els agents comunals podran ser sotmesos a proves d’alcohol i drogues abans i durant el servei

A més, s’especifica que per la promoció interna dels agents és necessari passar per cada nivell dins de l'escala amb la formació i anys de permanència que s'estableixin reglamentàriament, així com el període de prova een cadascuna d’elles.

Aquest és només un dels principals canvi que hi haurà en el reglament, a banda, de reforçar el principi d'autoritat i ampliar les funcions, aportar iniciatives i solucions a les mancances actuals del col·lectiu i valor funcional, la imatge corporativa i l'honor del cos. Tot això aportarà modificacions en determinats articulars, com el del règim disciplinari, la figura i les funcions del director, entre altres.

Amb aquest pas, el text agafa el curs habitual en el qual, primer, l’executiu manifesti el seu criteri i posteriorment, sigui inclosa en l'ordre del dia del Ple perquè sigui presa en consideració pel Consell General, que en cas afirmatiu, permeti obrir un termini d'esmenes.

Comentaris (24)

Trending