Govern vol facilitar que associacions juvenils puguin accedir a subvencions per a projectes propis

El departament de Joventut treballa per modificar les bases del programa d’ajudes de cara a la convocatòria vinent; en l’actual ha premiat fins a quatre projectes amb un import total d’uns 18.000 euros

Foto de família dels impulsors dels projectes subvencionats.
Foto de família dels impulsors dels projectes subvencionats. SFGA/JAVILADOT

Govern vol que, en futures edicions, les subvencions a projectes vinculats a la joventut tinguin més receptors per part del mateix col·lectiu. És a dir, que qui rebi l’ajuda sigui una iniciativa impulsada directament per gent d’aquesta edat i no necessàriament entitats que fan activitats adreçades a ells. Així ho ha anunciat la ministra, Mònica Bonell, durant l’acte d’entrega dels xecs de l’edició d’enguany, que ha repartit un total de 18.000 euros entre quatre iniciatives.

En concret, dues impulsades pel Fòrum Nacional de la Joventut (FNJ). També han estat guardonats la colla castellera d’Andorra, per la voluntat d’apropar aquesta tradició al col·lectiu, i Sant Julià de Lòria, per l’organització del Canòlich Music Festival.

Durant l’acte d’entrega dels xecs, la titular de Cultura, Joventut i Esports ha avançat la voluntat de fer canvis en el programa. Així, es treballa a modificar el plec de bases. Es vol facilitar que projectes nascuts des del     mateix associacionisme juvenil tinguin més facilitats per optar a aquests ajuts. Això, ha deixat clar, no vol dir “deixar de banda projectes d’altres entitats que estiguin adreçats als joves”.

Bonell ha destacat la necessitat “d’escoltar” el col·lectiu per afavorir la seva participació a la societat. En aquest objectiu, ha considerat clau fer complir els diferents punts de l’acord marc de joventut que va aprovar per unanimitat el Consell General la passada legislatura. “Si veuen que el complim, serà més fàcil que confiïn en nosaltres”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris

Trending