Govern prorroga el termini de presentació dels impostos de societats i de renda de no residents

Es potencia la nova oficina virtual per facilitar un tràmit de l'IRPF que serà molt més intuitiu

Comentaris

Albert Hinojosa durant una roda de premsa.
Albert Hinojosa durant una roda de premsa. SFGA

La pandèmia de la Covid-19 i l'alt número de declaracions pendents de presentació han fet que el departament de Tributs i Fronteres hagi decidit ajornar el termini de presentació de les declaracions dels impostos de societats i de renda dels no residents que es podran efectuar fins el 31 d'agost, és a dir un mes més tard. El percentatge de declaracions que encara no s'ha efectuat està entre el 36 i el 61%. 

A més, s'haurà de presentar obligatòriament de manera telemàtica la declaració simplificada de l'impost sobre societats, és a dir aquelles que tenen una xifra total d'ingressos inferior als 600.000 euros, així com les liquidacions de l'IGI mensual, trimestral i semestral.

D'altra banda, el Govern ha presentat la posada en funcionament de la nova oficina virtual per la presentació de l'IRPF per facilitar el tràmit que serà molt més intiutiu segons el director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa. "Ha de ser l'embrió sobre el qual es modificaran la resta d'impostos". La nova oficina és accessible des de qualsevol navegador i la possibilitat de desar versions de la declaració. A més es pot fer el pagament mitjançant targeta bancària i es poden consultar els deutes pendents. Al mateix temps, es farà una enquesta de satisfacció dels usuaris.

Hinojosa ha apuntat que el Departament de Tributs i de Fronteres ha emès un total de 46.787 propostes de liquidació de les rendes de treball, de les quals 33.994 són a quota zero; 8.540 a quota D+; i 4.253 a quota D-. S’espera que facin la liquidació 18.300 persones, i que el resultat sigui de 8.200 liquidacions a ingressar per un import de 16,1 milions d’euros; 5.200 liquidacions a retornar per un import de 2,8 milions d’euros; i 4.900 liquidacions de quota zero. Així, en total s’esperen uns ingressos de 13,3 milions d’euros. El director del departament ha recordat que la campanya de la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques del 2018 es va tancar amb 17.858 declaracions presentades, 7.905 de les quals a ingressar; 5.034 a retornar; i 4.919 a resultat zero.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending