Govern no cobrarà per la formació per a races perilloses si s’adopta de la gossera

La prova, que fins ara costava 30 euros, passarà a ser gratuïta, però s’haurà de seguir pagant la que es fa prèviament als centres ensinistradors

Comentaris

Manel García amb dos gossos de raça potencialment perillosa a la gossera
Manel García amb dos gossos de raça potencialment perillosa a la gossera Pilar Candel

Aquest dimecres s’ha aprovat l’Ordre ministerial relativa a les accions formatives impartides per l’Administració adreçades a les persones que vulguin ser propietàries d’un gos considerat perillós o potencialment perillós. Concretament, el que s’ha fet és deixar de cobrar aquesta prova, que imparteix el Cos de Banders. Costava 30 euros, que s’afegien als 80 euros que han de cobrar els centres ensinistradors en una convocatòria prèvia. En total, els futurs propietaris havien d’abonar 110 euros. A partir d’ara, la xifra es veurà reduïda.

Segons ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, aquesta decisió de fer gratuïta la formació “compleix amb el compromís del ministeri”. L’objectiu, potenciar les adopcions de la gossera oficial. Sigui com sigui, el que és ben cert és que la primera convocatòria va ser un fracàs. Els centres ensinistradors no van rebre gairebé cap petició, i les poques persones que s’hi van adreçar van optar per altres alternatives. El Cos de Banders tenia un màxim de dues persones, i que no fos cap, inscrita per fer la formació.

Ara, aquesta exempció de pagament té detalls i característiques que s’han d’acomplir. Segons es reflecteix a l’Ordre Ministerial, qui no haurà d’abonar els 30 euros seran aquells que adoptin un gos que hagi cursat ingrés a la gossera oficial o que es trobi en règim d’acollida temporal sobre l’empara d’una entitat protectora d’animals legalment establerta. És a dir, únicament aquells que s’adrecin a la gossera per obtenir l’animal seran qui no hauran de pagar. Si es compra, la xifra continuarà sent de 110 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending