Govern decidirà abans que acabi l'any la ubicació de la gossera i de la zona franca

Espot insta els comuns a esterilitzar les colònies de gats i demana a la ciutadania una tinença responsable dels animals domèstics

Comentaris

Calvó i Espot amb dos cadells que havien estat abandonats en un contenidor a l'interior d'una caixa.
Calvó i Espot amb dos cadells que havien estat abandonats en un contenidor a l'interior d'una caixa. B.N.

El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat aquest dijous que abans de finals d'any es decidirà la ubicació de la gossera i la gatera i de la zona franca. Ha instat els comuns a esterilitzar les colònies de gats perquè és una garantia del bon tractament d'aquests animals, i ha demanat a la ciutadania una tinença responsable dels animals domèstic i evitar abandonaments.

Espot ha visitat les instal·lacions de la gossera i de la gatera a Sant Julià de Lòria. Ho ha fet acompanyat per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó i per la consellera general laurediana, Núria Rossell. El cap de Govern ha reconegut que era una visita que tenia pendent des de feia temps. "Ara el moment de fer-ho perquè amb la pandèmia han crescut els abandonaments i ha augmentat la feina del personal i aquesta visita s'emmarca en la voluntat del Govern de donar més suport a les dues associacions que gestionen la gatera i la gossera que són Laika i GosSoS i que fan una tasca encomiable des de les associacions i des dels voluntaris".

Ha subratllar que "tenir un gat o un gos és un acte de maduresa,  no un caprici i quan ho és acostuma a acabar malament i qui acaba pagant els plats trencats és la mascota i després aquestes associacions que estan molt tensionades en la seva tasca i que no la poden fer de manera adequada".

De cara a l'any vinent hi haurà una partida econòmica al pressupost per millorar les instal·lacions de la gatera i de la gossera quan es decideixi la seva ubicació, una cosa que es decidirà, segons Espot, "conjuntament amb les associacions". SI finalment la zona franca s'instal·la a la Borda Vidal, a Sant Julià, Govern ja té altres terrenys per la gossera i la gatera. "Disposem de terrenys públics adequats", ha conclòs. 

 

 

 

Comentaris (4)

Trending