El Govern considera que els tests han permès evitar un brot a Clara Rabassa

Dos residents han donat positiu per Covid-19 a la PCR i un d'ells, amb patologies prèvies ha estat traslladat

Comentaris

Entrada a l'edifici Clara Rabassa.
Entrada a l'edifici Clara Rabassa. Altaveu

La realització dels tests de cribratge massiu a tota la població havia detectat 6 persones amb IgM positiva a la residencia socisanitària Clara Rabassa. Dues d'elles han donat un resultat positiu amb la PCR. Aquest cribratge ha evitat l'aparició d'un brot de la Covid-19 en aquell centre. Les dues persones són assimptomàtiques, i una ha estat traslladada al Cedre. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha recordat que són transmissores del virus.

Martínez Benazet ha reconegut que "en el moment en què haguessin aixecat aquestes mesures de distanciament entre les persones residents al centre s'hagués produït un brot epidèmic en aquest centre". La resident que ha estat traslladada tenia patologies prèvies però tot i això sembla que podrà seguir el tractament amb hidroxicloroquina.

El ministre de Salut, amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, visiten aquesta setmana els diferents centres sociosanitaris del país per agrair als professionals la tasca durant la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Des que va començar aquesta situació excepcional els diferents centres del país han adoptat protocols específics per poder adaptar els espais i així garantir les mesures d’aïllament per evitar possibles contagis, alhora que es facilita el contacte telemàtic amb les famílies.

Les diferents visites també han permès reconèixer l’esforç de cadascun dels residents, en una situació tan adversa com l’actual. Així, aquest dimarts al matí el cap de Govern i els dos ministres s’han desplaçat al Centre Sociosanitari El Cedre i a l’Hotel Fènix, habilitat com a espai per acollir els padrins. En el primer centre, de les cinc plantes que hi ha, tres estan destinades a residents diagnosticats amb Covid-19 i les dues restants per acollir aquelles persones sense símptomes. Aquesta separació de residents, i també dels treballadors que els atenen, garanteixen reduir al mínim la possibilitat de contagis. Al Cedre actualment hi ha 87 residents, dels quals 21 han estat derivats a domicili i 35 a l’Hotel Fènix.

 

Comentaris (2)

Trending