La gent gran agafa el protagonisme en el seu Dia Internacional

Andorra celebra la jornada per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba aquest col·lectiu i els desafiaments i problemes que afronta

Comentaris

Padrines en acció a Encamp.
Padrines en acció a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

Andorra celebra aquest divendres, el Dia Internacional de la Gent Gran.  La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. Representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa. Les parròquies han organitzat diverses activitats.

El Servei Andorra d'Atenció Sanitària (SAAS) ha aprofitat la jornada per acostar a la gent gran el Servei d'envelliment i salut.  A la plaça de l'hospital se'ls ha fet una valoració en aspectes com el cognitiu.

La Llar de jubilats del comú d’Escaldes-Engordany ho ha celebrat  amb una caminada. La iniciativa pretén fer visible el col·lectiu i promoure l’activitat física per afavorir la qualitat de vida de la població i els espais de trobada al mateix temps que suposa un pas més cap a la normalitat després de l’aturada de la Covid-19. El fet és que abans de la pandèmia, la Federació de la Gent Gran d’Andorra organitzava un berenar i ball amb motiu d’aquesta diada però la situació sanitària encara no ho permet. És per això que des del comú ds’ha apostat per celebrar-ho aquest any evitant aglomeracions i complint amb totes les mesures.

Encamp ha organitzat un campionat de botifarra i una masterclass de Fit Dansa. Les activitats, que s’han desenvolupat al Cafè del Poble i a la Plaça dels Arínsols, han comptat amb l’assistència d’una vintena de padrins. A Sant Julià de Lòria que té lloc la Setmana de la Gent Gran s'ha dut a terme un missa i un dinar a la Llar de Lòria.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending