El forfet únic comença la temporada de venda d’una forma “fantàstica”

La Fira d’Andorra la Vella, que era tradicionalment un punt clau per adquirir el passi, ha quedat enrere respecte a la web, i s’espera que s’adquireixin en un volum molt inferior a altres anys

L'estand a la Fira de Grandvalira Resorts.
L'estand a la Fira de Grandvalira Resorts.

La Fira d’Andorra la Vella, que ha començat aquest divendres, ha sigut tradicional un lloc on aconseguir els forfets per esquiar a l’hivern i estalviar una mica. Aquest any, però, el director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno ha avançat que la venda de passis serà molt inferior a la d’altres edicions. El principal motiu és que gran part dels esquiadors i interessants les estan adquirint en línia. A més, Moreno ha remarcat que està anant “fantàsticament”, amb xifres que poden ser superiors a les d’altres anys.

La Fira és un lloc de trobada i de relacions socials pel que fa a l’esquí, i ha deixat enrere el fet de ser un punt de venda clau de forfets. El que sí que significa, segons Moreno, és un “inici de temporada de forma extraoficial”. A més, aquest any arriba amb la novetat del forfet únic, que aglutina els 303 quilòmetres esquiables. Moreno ha volgut remarcar que Andorra és l’únic país del món que ofereix aquesta possibilitat. Tradicionalment, l’esdeveniment era un moment per adquirir els passis per la temporada, però aquesta tendència ha canviat, “la venda física és molt petita comparada amb el que es feia anys enrere”.

En línia, però, l’adquisició de forfets únics està anant d’una forma “fantàstica”. De fet, està arribant a superar les xifres que s’han tingut altres anys per passis de temporada. Per tant, la Fira es converteix en un lloc on la gent acudeix per consultar dubtes i novetats, “són tres dies per saludar els amics, perquè alguns ja ho són més que clients, i estem encantats que vinguin”. Però de venda, ben poca. De forma anticipada, generalment, són els residents qui més interès estan mostrant, “a nivell nacional és una cosa que es venia esperant fa tant temps que ho han rebut com una magnifica notícia”.

A nivell internacional, però, encara cal fer una mica de feina per posicionar el forfet i donar-lo a conèixer. “Ens podem comparar amb moltes altres estacions, inclús dels Alps”, ha assenyalat Moreno, “el destí andorrà dóna una oferta que al Pirineu ningú té, ja érem únics, i amb això ho som encara més”. L’avantatge competitiu ja existeix, i es vol aprofitar per atreure més gent. Malgrat això, les expectatives per a la temporada, i per a Nadal, són força bones. Sobretot, observant les reserves hoteleres, que Moreno ha explicat que ja estan per sobre del 90%, “són xifres realment molt bones”.

Amb tot, Moreno fa una crida a la prudència. La Covid-19 sembla que ha quedat enrere, però encara pot arribar a imposar-se i complicar una temporada que pinta força bé. El principal motiu pel qual arriba a recelar Moreno és que es continua tenint una política de cancel·lació molt flexible, “es pot fer fins 24 hores abans sense cap mena de penalitat”. A més, la situació social, amb el conflicte bèl·lic a Europa i les conseqüències econòmiques i energètiques estan afectant tots els mercats, però també a Espanya, “que és molt important per nosaltres”.

 

Comentaris (9)

Trending