La Filomena ‘obliga’ a tancar el coll d’Ordino i fa incrementar els gruixos de neu

La borrasca que ha fet ‘estralls’ especialment a la zona de Madrid ha de continuar deixant precipitacions al Principat fins després del migdia

Un home i els seus fills enmig de la nevada a Andorra la Vella.
Un home i els seus fills enmig de la nevada a Andorra la Vella. Toni Solanelles

La borrasca Filomena, que ha fet ‘estralls’ especialment a l’àrea de Madrid, ha emblanquinat tot el país. I una mica més hi tot. De fet, la intensificació de la nevada a partir de mig matí d’aquest dissabte ha obligat a tancar la carretera del coll d’Ordino i ha fet incrementar els gruixos de neu, que inicialment eren poc rellevants. Quedi clar que tampoc no és res de l’altre món però cal anar en compte alhora de transitar per la xarxa viària.

Les màquines llevaneus, en major o menor mesura, estan actuant per mantenir la xarxa viària tant neta com sigui possible, sense, però, que en cap cas hi hagi grans problemes més enllà del tall a la via que uneix les parròquies d’Ordino i Canillo. S’ha dit, cal circular amb la precaució habitual que s’ha de tenir sempre que neva malgrat que no hi ha especials incidències per una nevada que, en principi, no hauria d’anar a més. Ben al contrari, a partir de primer hora d’aquesta tarda podria fins i tot desaparèixer.

Els gruixos que han caigut, tot i incrementar-se les darreres hores, són de pocs centímetres. La nevada procedeix del sud i, per tant, els gruixos són més grans en qualsevol població del pre-pirineu català que no pas al Principat. Les previsions, per tant, s’estan complint, almenys per ara, fil per randa i, en conseqüència, cal esperar que les precipitacions en forma de neu lleugera continuïn caient fins després del migdia. L’alerta groga establerta pel servei de meteorologia i que s’ha activat fa unes quantes hores inicialment estava establerta des de la mitjanit i fins a les 2 de la tarda.

Comentaris (1)

Trending