Filloy recorda que mentre hi hagi la pròrroga dels contractes no es pot fer fora els inquilins

Els llogaters, però són conscients, que més aviat o més tard hauran de deixar els seus habitatges

Comentaris

A l'esquerra, un edifici que es va posar en venda.
A l'esquerra, un edifici que es va posar en venda.

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy recorda que mentre hi hagi la pròrroga dels contractes de lloguer no es pot fer fora els inquilins dels pisos amb edificis que han estat comprats. És el cas de dos ubicats a la parròquia de Sant Julià de Lòria. 

Filloy recorda que si se li acaba el contracte, pot demanar al propietari que li renovi per un any més i aquest ha d'acceptar amb les condicions pactades a la llei: un increment del 2% o un d'un 5% segons el tipus de contracte. Això queda sense aplicació en el cas que el comprador del pis ho faci per al seu ús o el d'un familiar. En el supòsit que la compradora de l'habitatge sigui una societat també en podrà fer ús sempre i quan sigui per allotjar un directiu de l'empresa o un membre del consell d'administració. 

Els veïns podran estar als seus habitatges mentre hi hagi la pròrroga d'un any. Alguns dels llogaters afectats han contactat amb Govern i amb consellers generals que els han informat que aquesta pròrroga podria renovar-se per un any més. Tot i això són conscients que més aviat o més tard hauran de deixar els seus habitatges. A més, aquest any hi ha eleccions generals, cosa que augmenta la incertesa entre els afectats.

L'edifici amb el cartell de lloguer o venda.

Relacionat

Compren un edifici a Sant Julià i avisen els veïns que han de deixar el pis quan acabi el contracte

A tot això cal afegir les dificultats per trobar un altre habitatge en un mercat sense oferta i amb molta demanda. En cas d'aconseguir un pis de lloguer, el preu no serà el que estan pagant actualment, i si tenen opció de comprar l'habitatge on resideixen, l'import pot ser superior als 300 mil euros i no disposen d'aquesta quantitat i tampoc poden fer un prèstec amb un banc per qüestions d'edat. En el cas dels edificis en venda a Sant Julià de Lòria, els residents porten molts anys a la parròquia, i alguns hi han estat tota la vida.

 

Comentaris (6)

Trending