Festa portuguesa per celebrar la Castanyada amb balls i música

Acordions, bombos i danses s'han donat cita durant tot el diumenge a la Plaça de la Germandat

El grup de bombos de la Casa Tras-os-Montes i Alto Douro durant la seva actuació d'aquest diumenge.
El grup de bombos de la Casa Tras-os-Montes i Alto Douro durant la seva actuació d'aquest diumenge. BRU NOYA

Els residents portuguesos celebren aquest diumenge la Castanyada amb un seguit d'activitats a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. L'acte està organitzat per l'Associació Cultural do Alto Minho.

Els actes han començat al matí amb la trobada d'acordeonistes i concertines. Aquests darrers són uns membres de la família d'instruments de llengüeta lliure. Les concertines tenen botons en tots dos costats finals i es distingeixen d'un acordió (de teclat o botons) per la direcció que prenen aquestes tecles en ser pressionades. 

A la tarda ha estat el torn del grup de bombos de la Casa Tras-os-Montes i Alto Douro, el grup folklòric de residents do Alto Minho i el grup folklòric de la Casa de Portugal. També ha actuat la cantant Eugenia Correia. La laurediana és considerada un dels talents musicals més joves del pais, amb una trajectòria significativa en bandes musicals i concursos. S'ha proclamat guanyadora del de menors de 17 anys al Talentejant del comú d’Escaldes-Engordany i del MovArt del MovLab celebrat a Sant Julià de Lòria. 

Des d'una paradeta s'han servit castanyes als nombrosos assistents.

Comentaris

Trending