FEDA proposa una observació guiada de les Llàgrimes de Sant Llorenç des d’Engolasters aquest dijous

L’activitat forma part del programa de Nits d’estiu a Engolasters, les propostes gratuïtes de la divisió cultural de l’elèctrica emmarcades dins l’esdeveniment de les Nits d’estiu als museus que tan bona acceptació estan tenint per part del públic

Una imatge de l'observació l'any passat.
Una imatge de l'observació l'any passat. FEDA

L’observació de la pluja d’estels del 12 d’agost ha esdevingut ja una activitat clàssica i molt popular de les Nits d’estiu a Engolasters. Un any mes, FEDA Cultura organitza aquesta proposta amb els astrònoms del Parc Astronòmic Montsec per guiar els participants en una observació habitual per aquestes dates. Les Llàgrimes de Sant Llorenç també són conegudes com els Perseids, per la seva posició al cel, en referència a la constel·lació de Perseu.

Es tracta en realitat d’una pluja de meteors de la cua de pols còsmica del cometa Swift Tuttle, que es pot veure des de mitjans de juliol, però que té l’apogeu el 12 d’agost amb fins a 100 meteors per hora, segons l’any. Abans de l’observació, els assistents gaudiran de la visita inèdita al Camí que s’està oferint en les diferents activitats programes aquestes Nits d’estiu als museus. L’hora de trobada són les 21.30h a la Casa dels guardes.

Les sis activitats que FEDA Cultura ha sumat a l’esdeveniment de les Nits d’estiu als museus estan tenint una gran acollida per part del públic, que ha valorat positivament propostes singulars que lliguen la història de la principal infraestructura hidràulica del país a l’entreteniment i la sensibilització, a través de la cultura i la ciència. De fet, la d’aquest dijous té l’aforament complet.

Les propostes són gratuïtes i estan adaptades a la situació sanitària. A banda de respectar totes les mesures de prevenció i seguretat, s’ha de fer una reserva prèvia obligatòria per garantir l’aforament limitat. Es recomana portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra i gaudir d’aquesta proposta tan singular. La següent activitat serà el 28 d’agost a les 9 de la nit. Com a última proposta d’aquest estiu es podrà gaudir d’una visita teatralitzada al Camí hidroelèctric d’Engolasters per mostrar els costums i la feina dels qui van ser treballadors de FHASA a la Casa dels guardes.

Etiquetes

Comentaris

Trending