Estupefacció amb una enquesta sobre polítics i empresaris i que acaba sol·licitant nom i telèfon

Enquestadors que asseguren ser d’una empresa de Girona han estat parant gent almenys avui als carrers de la Massana sol·licitant valoració dels futurs caps de llista i de les formacions o grups que probablement concorreran als comicis

Acte de campanya el 2019 de Xavier Espot amb dos consellers generals massanencs actuals.
Acte de campanya el 2019 de Xavier Espot amb dos consellers generals massanencs actuals. ARXIU

Els ciutadans que aquí matí s’han vist sorpresos, interrogats, per un petit grup d’enquestadors que asseguraven ser d’una empresa de Girona, han quedat estupefactes quan al final de les preguntes que se’ls formalitzaven, essencialment lligades a la política andorrana però no només, se’ls demanava que se’ls facilités el nom i el número de telèfon, perquè en cas contrari les respostes perdien validesa. Com a mínim aquest matí, la consulta s’estava fent pels carrers de la Massana.

Als consultats els ha cridat enormement l’atenció, i no pas per positiu, que se’ls acabés demanant una mena d’identificació, quan en interpel·lar-los per si volen respondre se’ls donava a entendre que l’enquesta era anònima. El que els enquestadors no deien era per compte de qui s’estava elaborant la consulta, que a diferència d’altres ocasions, no era pas telefònica sinó presencial i totalment aleatòria.

Les preguntes demanaven valorar de l’1 al 10 molts dels polítics del país que probablement lideraran formacions polítiques en les properes eleccions generals i, també se sol·licitava una valoració sobre els grups o partits, entre els quals s’incloïa Concòrdia, Acció o Andorra Endavant. Els enquestadors, evidentment, en algun moment evidenciaven el seu desconeixement sobre el terreny, errant en noms o càrrecs.

El que ha sobtat és que s’hagi demanat en aquesta enquesta, sobre la qual inicialment l’única dada que se sol·licitava de l’enquestat era la parròquia on votava, sobre com es valora la gestió de la crisi de BPA o, per exemple, també es demanava parer sobre empresaris com els germans Cierco o Daniel Armengol entre altres.

Etiquetes

Comentaris

Trending