Estocada definitiva a la FAAD: AMIDA deixa la federació

En ple procés per reformular els estatuts de l’organització que aglutinava els col·lectius de discapacitats, la renúncia d’una de les entitats fundacionals sembla definitiva

Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte.
Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte. ARXIU

La crisi oberta entre les organitzacions que es dediquen a atendre les necessitats de persones amb minusvàlues o discapacitats continua. La renúncia d’una de les entitats fundacionals com és l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (AMIDA) deixa al llindar del precipici la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD).

En plena crisi de la federació, algunes persones que veuen la necessitat de continuar en l’organització per, entre altres coses, poder mantenir la percepció d’una subvenció pública (situació que no és pas compartida per tots els defensors de la FAAD, que hi veuen molts altres avantatges), estan treballant amb una reformulació dels estats de l’organització que faria que amb només dues associacions n’hi hauria prou per poder-se federar. Així, hores d’ara, i tot i la renúncia d’AMIDA, es podrien complir els requisits. Ara mateix seguirien dins de la FAAD tres organitzacions: AMARE, Trana i ASDA.

Però la ‘dimissió’ d’AMIDA suposa un cop dur i, fins i tot, podria ser l’estocada definitiva. Aquesta entitat s’ha reunit amb caràcter d’urgència aquest matí i la seva junta ha decidit, per unanimitat, que tot i ser membre fundador de la federació, ara mateix aquesta és una “una institució que demana molta dedicació i que aporta molt poc o res als associats de les associacions que hi formen part, ni a la discapacitat ni a la diversitat funcional en general”. Davant d’això, els dirigents d’AMIDA han acordat “continuar centrant els nostres esforços” a la pròpia entitat i als seus associats.

Comentaris (1)

Trending