Espot: “Es fa culpables als youtubers d’una sèrie de mals que crec que no són culpa d’ells”

El cap de Govern remarca que la problemàtica de l’habitatge és fruit “d’un conjunt de factors” i que més que la imatge del país per aquesta polèmica, el que li preocupa és “estar a l’alçada” en la resposta al problema habitacional i a les necessitats que pugui tenir la persona a qui es vol desnonar

El bloc del conflicte entre 'TheGrefg' i una àvia.
El bloc del conflicte entre 'TheGrefg' i una àvia. T. S.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha intentat no criminalitzar el col·lectiu dels youtubers després de la polèmica generada pel cas de petició de desnonament d’una àvia que ha fet un dels creadors de contingut espanyols residents al país, ‘TheGrefg’. “Crec que se’ls fa culpables d’uns mals que crec que no són culpa d’ells, sinó d’un conjunt de factors molt més ampli”, ha exposat.

Xavier Espot s’ha referit aquest dimecres per primer cop en públic al cas de possible desnonament d’una àvia que es resisteix a abandonar el pis on viu, en un immoble titularitat d’una societat propietat del youtuber resident ‘TheGrefg’. Espot, d’entrada, s’ha volgut mantenir al marge del conflicte judicial que enfronta les dues parts. “Estem a l’espera d’una sentència de segona instància que ha de dictaminar si dona lloc o no el desnonament, per tant, prudència, defensa de la independència judicial, de la separació de poders i plena confiança en el bon funcionament i el bon criteri dels nostre òrgans judicials decideixin el que decideixin”, ha manifestat.

Serà un cop es conegui la decisió, que ha apuntat que el Govern “veurà si ha de procedir a fer l’acompanyament que correspongui, com faríem en qualsevol altre cas”, deixant clar que es farà “tot el que estigui al nostre abast per no deixar a la intempèrie una persona, i encar amés una persona d’edat avançada i en una situació de vulnerabilitat”.

“Estem a l’espera d’una sentència de segona instància que ha de dictaminar si dona lloc o no el desnonament, per tant, prudència”, ha dit Espot

Amb tot, no s’ha mostrat excessivament preocupat per la repercussió que pot tenir el cas en la imatge d’Andorra a l’exterior. Ha recordat que són situacions que “veiem en altres ciutats del món”, però ha reconegut que aquesta vegada “s’ajunten dos factors que poden fer que des d’un punt de vista mediàtic tingui més ressò”.

D’una banda, la llogatera és una persona gran “en una situació de certa vulnerabilitat”, de l’altra, el propietari és “una persona que exemplifica una part de la societat que està molt estigmatitzada en aquest moment i que se’ls fa culpables d’una sèrie de mals que crec que no són culpa d’ells, sinó d’un conjunt de factors molt més ampli”.

Així ha assegurat que “no és tant que em preocupi la imatge del nostre país, el que em preocupa és que estiguem a l’alçada de la problemàtica que com a país tenim en matèria d’habitatge, que crec que l’hem de desvincular d’aquest cas concret, i que estiguem a l’alçada a l’hora de donar la resposta adequada a aquesta persona en cas que es decreti el desnonament”.

NO AFECTARÀ EL CERTAMEN ESLAND

Per la qüestió de ‘TheGrefg’ també ha estat consultat el ministre portaveu, Guillem Casal. De fet, se li ha demanat explícitament per si arran de la polèmica que ha generat la situació de la societat de la qual és titular el ‘youtuber’ l’administració general, com a titular del poliesportiu de Govern, pensava desautoritzar la celebració del certamen Esland, que s’ha de celebrar el mes que ve. Els Esland vénen a ser una mena d’Oscars als millors creadors de continguts de l’Amèrica Llatina. El portaveu governamental ha deixat clar que “cal prendre aquest cas amb prudència”.

Guillem Casal, que ha recordat que “hi ha un procés judicial obert” i “s’està esperant un pronunciament de segona instància judicial” tot seguint la mateixa línia emprada per Espot, ha afirmat sobre els guardons que es lliuraran a Andorra que cal separar la situació judicialitzada de “la voluntat que pugui tenir l’altra part de voler celebrar un acte en un espai públic”. Per tant, no hi haurà inconvenient en què es faci l’acte.

Comentaris (27)

Trending