Espot diu que no té cap discrepància de fons amb la sentència sobre matrimoni i casament civil

El cap de Govern assegura que "per nosaltres no és una decisió problemàtica com a formació política"

Comentaris

Xavier Espot escolta la interpretació del violinista Àlex Arajol aquest dijous a la Seu d'Urgell.
Xavier Espot escolta la interpretació del violinista Àlex Arajol aquest dijous a la Seu d'Urgell. SFGA/CARLES ESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot ha declarat, després de la recepció oferta aquest dijous  pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives que està d'acord amb el fons de la sentència del Tribunal Constitucional. A la mateixa, es dictamina que les unions de parelles es denominaran matrimoni independentment de si s’han contret per l’església o pel civil.

Espot considera que "per nosaltres no és una decisió problemàtica com a formació política". Ha subratllat la conformitat no només amb la igualtat de gènere sinó també amb "la igualtat de tots i cadascun dels ciutadans amb independència de la seva condició i la realitat de la seva orientació sexual, del seu gènere. N'és bona prova tota la normativa que hem impulsat".

Ha reivindicat que la proposta d'aquest codi de persona i de família "que suposa un progrés considerable en temes com els drets de les persones amb discapacitat o les unions de persones del mateix sexe" és del grup parlamentari demòcrata.

El cap de Govern ha emfatitzat que "no tenim cap mena de discrepància de fons amb el contingut d'aquesta sentència".  A partir d'ara caldrà promoure els canvis legals oportuns "per poder implementar correctament aquesta sentència del Tribunal Constitucional", tot destacant que el gruix dels altres articles que havien estat impugnats han estat validats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending