Espot assegura que la distinció entre matrimoni i casament és “merament terminològica”

El cap de Govern ha assenyalat que s’atendran a la decisió del Tribunal Constitucional després que el Partit Socialdemòcrata hi hagi presentat la qüestió

El cap de Govern aquest dijous durant un acte al Cedre.
El cap de Govern aquest dijous durant un acte al Cedre. Pilar Candel

El Partit Socialdemòcrata ha decidit presentar al Tribunal Constitucional dos dels articles de la Llei de la Persona i la Família que, asseguren, generen una discriminació per motius religiosos. El cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat que aquesta distinció entre matrimoni i casament que no agrada al PS és “merament terminològica”, però que s’acabarà acatant allò que decideixi el TC.

“Penso que fan ús dels mecanismes constitucionalment i legalment previstos i, per tant, des d’aquest punt de vista i per respecte, hi sotmetrem al que acabi decidint el Tribunal Constitucional”, ha apuntat Espot. Així ha respost el cap de Govern a l’acció empresa pel PS aquest dimecres, quan es va presentar el recurs d’anticonstitucional i que afecta dos articles del text. D’una banda, a aquell que fa la distinció entre casament civil i matrimoni canònic i, de l’altra, el fet que aquest darrer no pugui tenir nul·litat civil.


Vela i Salazar, durant la roda de premsa.

Relacionat

El PS veu discriminació per motius religiosos en la distinció entre matrimoni i casament

En tot moment Espot ha defensat que es tracta d’una qüestió de terminologia, de forma, i ha demanat als “representants de l’oposició que tenen vocació de governar que, de tant en tant, parlessin una mica del fons”. El cap de Govern ha assenyalat que, el que compta és que “els drets efectius de les parelles del mateix sexe i de les de diferent sexe són les mateixes, tenen els mateixos drets successoris, els mateixos drets econòmics, i això és el que compta, la plena igualtat”.

 

Comentaris (7)

Trending