L’Escola Andorrana vol augmentar la participació en la cinquena campanya de donació de sang

La campanya d’enguany tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer i s’aconsella als donants demanar cita prèvia abans de desplaçar-s’hi

Comentaris

La iniciativa s'ha presentat aquest dijous en roda de premsa.
La iniciativa s'ha presentat aquest dijous en roda de premsa. SFGA

L’Escola Andorrana organitza la cinquena campanya de donació de sang amb la voluntat d’augmentar el nombre de participants. Està impulsada pels estudiants de 1r curs de les tres escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà: Santa Coloma, Encamp i Ordino. Es tracta d’una acció que arriba a la seva cinquena edició i que culmina el projecte sobre la sang, el sistema circulatori i tècniques de màrqueting i del procés creatiu que es fa a les aules i que implica àrees com Visual i Plàstica, Ciències Físiques i de la Natura, i Llengua catalana.

Així, la campanya d’enguany tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer i s’aconsella als donants demanar cita prèvia abans de desplaçar-s’hi a www.donarsang.gencat.cat. La campanya es durà a terme les tres jornades al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, entre les 11 de les 14 hores i les 16 i les 20 hores.

Els joves organitzadors d’aquesta edició han expressat la voluntat de mantenir o fins i tot augmentar el nombre de participants, especialment de donants per primer cop. La campanya és un projecte ja consolidat que ha anat augmentant els donants cada any: la darrera edició va haver-hi 374 donacions, una xifra molt superior a la del primer any, que se situava en 192. Per part d’Escola Andorrana, la directora, Mayte Casals, ha destacat que “la voluntat és que els alumnes aprenguin des d’un enfocament competencial i puguin dur a la pràctica els continguts treballats a les aules, a l’hora que es posa en valor la importància del voluntariat i de les donacions entre els més joves”.

Per dur a terme la campanya, cada escola té assignat un dia i els alumnes s’organitzaran per assumir diverses tasques, com ara la benvinguda als donants, repartir díptics i animar els ciutadans a donar sang, ajudar-los a omplir el qüestionari requerit per fer la donació, gestionar l’espai per al refrigeri, recollir dades estadístiques o fer fotografies de l’acte.

La campanya es fa en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el comú d’Andorra la Vella i el Centre Comercial Andorrà.

Etiquetes

Comentaris

Trending