Es constitueix la Comissió de seguiment del funcionament de l’Agència de Ciberseguretat

Tal com estava previst, comptarà amb cinc representants dels diferents estaments que es veuen involucrats en l’activitat habitual de l’ens, que s’ha engegat recentment

Les dependències de l'Agència de Ciberseguretat.
Les dependències de l'Agència de Ciberseguretat. SFGA

L’Agència Nacional de Ciberseguretat (ANC-AD) es va posar oficialment en marxa a principis d’aquest mes d’abril. Amb aquest inici de l’activitat, l’ens comença a refermar-se i a configurar tot el seu organigrama tal com estava previst des de l’aprovació de la seva creació. Així, el passat dia 13, es van nomenar els membres de la Comissió de Seguiment del funcionament de l’ANC-AD. Tal com es va comunicar en la presentació, s’ha format per cinc representants, cadascun d’ell per cada departament del Govern que té implicació en les accions que es duen a terme des de l’agència.

Dintre del decret de creació de l’ANC-AD i de l’Equip de Resposta de Referència del Principat d’Andorra per al tractament d’incidents de seguretat de les xarxes i sistemes d’informació s’incloïa, també, la creació de la Comissió de Seguiment del funcionament. La seva funció és, tal com indica el seu nom, supervisar l’activitat que es porti a terme des de l’ens. Així, aquest mes d’abril, amb l’inici de l’activitat de l’agència, s’han nomenat els membres que la formaran. Tal com es recull a l’edicte, la comissió ha estat formada pel responsable de l’Agència i per un representant del ministeri d’Economia, un del d’Interior, un d’Afers Exteriors i un del Gabinet Jurídic.

Segons recull el BOPA, evidentment, la Comissió està formada, en primer lloc, per César Marquina, actual responsable de l’agència i secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics. Per part d’Economia, s’ha nomenat Josep Lluís Pujol, que és el director del departament d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport. Per representar a Interior s’ha escollit al cap de la Unitat d’Investigació General i Tècnica, adscrita a l’Àrea de Policia Judicial i Investigació criminal, Antoni Rodríguez. Entre altres, és inspector cap del grup de delictes tecnològics.

Per acabar de formar els membres de la Comissió, s’ha designat Jeroni Estopiñan, per representar al ministeri d’Afers Exteriors. Es tracta del cap dels Serveis Generals i Legals del ganivet. Per últim, l’advocat del Gabinet Jurídic, Xavier Cañada. Aquesta comissió té l’obligatorietat de reunir-se, com a mínim, de forma semestral. Tot i això, qualsevol dels membres pot sol·licitar fer una trobada eventual i que s’avanci el calendari. De forma ocasional, a més, poden sol·licitar la presència de representants de departaments o àrees de l’Administració pública que estiguin relacionats amb els seus objectius, i que puguin aportar informació, però no tenen dret de decisió.

Comentaris

Trending