Un error en una peça de la caldera provoca un vessament de gasoil a Hort de Godí

La fuita ha estat visible al llarg d'un bon tros de la via, que ha necessitat la intervenció de bombers tant de la caserna de Canillo com de Santa Coloma

Efectius dels bombers treballant sobre la zona del vessament
Efectius dels bombers treballant sobre la zona del vessament

Cap als volts de dos quarts de quatre de la tarda s'ha produït un vessament de gasoil en un complex residencial del carrer Hort de Godí d'Encamp. Tot sembla indicat que el motiu d'aquesta fuita ha estat que una de les peces de la caldera ha fallat quan s’estava omplint de carburant. En total s'haurien desbordat un centenar de litres que han regalimat per les canonades i la paret i han acabat caient pel carrer al llarg d’uns 110 metres.

L’avís s’ha rebut pels volts de dos quarts de quatre de la tarda. Un operari s’havia acostat a un dels edificis de l’edifici per subministrar gasoli a la comunitat de veïns. Quan havia iniciat el trasllat del carburant del dipòsit del camió a la caldera, una de les peces d’aquesta màquina, justament la que ha d’impedir que el líquid pugui sortir, ha fallat. I això ha acabat provocant el vessament.

El gasoli ha anat a parar al carrer, caient per una de les parets de l’edifici. En total, i segons el càlcul de l’operari, s’haurien vessat uns cent litres, que s’haurien anat escampant pel carrer al llarg d’uns 110 metres. Ràpidament, s’ha avisat els bombers.

El cos de salvament ha enviat una dotació des de la caserna de Canillo. Més tard, aquesta ha estat reforçada per efectius de la de Santa Coloma. A banda, també s’han apropat a la zona membres del servei de circulació d’Encamp, una patrulla de policia i un tècnic de Medi Ambient. Aquest ha pogut constatar la situació i, sobretot, el fet que la fuita no hauria afectat el medi natural. Per exemple, no s’ha escolat per cap col·lector d’aigua amb el risc d’anar a parar al riu.

Un cop al lloc, els bombers han emprat un element absorbent, la sepiolita,per eixugar el gasoli vessant. Els treballs han continuat durant bona part de la tarda, tot i que en cap moment s’ha produït cap risc per a les persones.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending