Una educadora de l’entorn demòcrata representarà el Consell General a l’Institut de les Dones

Pilar Armengol Fàbrega és coordinadora de polítiques d’igualtat de gèneres al Col·legi Sant Ermengol

Pilar Armengol Fàbrega.
Pilar Armengol Fàbrega. ARXIU

Una educadora de l’entorn demòcrata és la persona triada perquè representi el Consell General a l’Institut Andorrà de les Dones. Pilar Armengol Fàbrega ha estat molt temps a l’equip de direcció del Col·legi Sant Ermengol, on entre altres coses, coordina les polítiques d’igualtat de gèneres. Després de la designació del Govern de la secretària general (Montserrat Ronchera), l’organisme de recent posada en marxa ja tindrà una segona integrant.

Armengol té una dilatada trajectòria en el món de l’educació i hauria tingut el vistiplau almenys implícit d’alguns dels col·lectius de naturalesa feminista del país per impulsar-la cap a l’Institut Andorrà de les Dones. Almenys, segons que ha pogut saber l’Altaveu, els qui havien de triar una vocal de la institució haurien buscat recomanacions, possibles candidates. Diferent seria el cas de Ronchera. Malgrat que públicament no s’ha explicitat, el nomenament de la secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones no convenç a una bona part del col·lectiu feminista del país.

La candidatura d’Armengol serà referendada aquest dijous durant una sessió plenària del Consell General que s’espera de llarga durada. L’elegida ha tingut una presència activa en el comitè local de Demòcrates a Andorra la Vella. I va ser la número 3 de la llista que la formació va presentar a les eleccions comunals del 2011, rere Carles Torralba i Neus Farré, que encapçalaven la candidatura i van acabar sent els dos consellers del partit a la minoria.

Comentaris (9)

Trending