Dues operadores de telefonia mòbil franceses han eliminat la itinerància a Andorra

Orange i Boygues inclouen el Principat entre els països de la Unió Europea mentre que SFR i Free ofereixen tarifes molt ajustades

Telèfons mòbils de les quatre operadores franceses.
Telèfons mòbils de les quatre operadores franceses. Altaveu

Els francesos poden utilitzar el telèfon mòbil des d’Andorra sense itinerància pagant la tarifa de tres operadores del seu pais que són Orange i Bouygues mentre que amb SFR cal tenir un abonament superior als 15 euros mensuals. L'operadora Free, per la seva part, ofereix un preu de 0,20 euros per MB.

 

 

Les operadores franceses consideren Andorra com un país que forma part de la Unio Europea (UE) i per tant no apliquen la itinerància. A més, el número de turistes d'aquell país que visiten el Principat no és tan gran com el dels espanyols, per la qual cosa la despesa de les operadores no és excessiva.

Les companyies tenen diverses mesures per evitar abusos, i una d'elles és limitar la gratuïtat de la itinerància a un període de temps. França té una de les tarifes de telefonia mòbil més barates d'Europa i es podria donar el cas que un resident francès a Andorra utilizés un número de Bouygues o d'Orange amb una tarifa francesa durant un any o més.

En aquest cas les operadores poden imposar sancions als usuaris. La primera companyia de França que va eliminar la itinerància va ser Orange el maig del 2017. La Unió Europea va imposar la fi del roaming de la itinerància entre els seus Estats membres a partir del 15 de juny d'aquell any, però Orange es va avançar i, a més, hi va afegir països, com Andorra.

La itinerància és una de les principals fonts d'ingressos d'Andorra Telecom però s'ha d'acabar ben aviat. A més de França, altres operadors de països membres de la UE -com Alemanya o els Països Baixos- van decidir incloure Andorra per iniciativa pròpia dins la política de 'roaming like home' i, per tant, no cobraran en concepte d’itinerància.

Etiquetes

Comentaris

Trending